Sloboda Mićalović u Narodnom pozorištu

0
Popularna glumica postala je član ansambla nacionalnog teatra, kome se pored nje pridružio i njen kolega Nebojša Dugalić.
Sloboda Mićalović, foto Petar Đorđević
Sloboda Mićalović, foto Petar Đorđević

Glumica Sloboda Mićalović, koju pozorišna publika najviše pamti po ulogama u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a šira javnost voli zbog rola u gledanim televizijskim serijama, konačno je dobila stalni angažman i to u renomiranoj teatarskoj kući - Narodnom pozorištu u Beogradu.

Inače, popularna glumica zaigrala je posle deset godina pauze na sceni ovog teatra zamenivši koleginicu Zorana Bećić u ulozi Ivke u predstavi Kanjoš Macedonović, koju je režirala Vida Ognjenović. Sloboda je pre toga poslednji put nastupila u nacionalnom teatru 2002. godine u predstavi Komendijaši, u režiji Predraga Bajčetića.

- Dramski umetnici Sloboda Mićalović i Nebojša Dugalić od 1.novembra postaće novi članovi ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.
Sloboda Mićalović, koja u Narodnom pozorištu igra u predstavi Kanjoš Macedonović, upisala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1999. godine u klasi Predraga Bajčetića, a diplomirala je kod profesora Dragana Petrovića Peleta. Tokom dosadašnje karijere, ostvarila je više značajnih uloga u pozorištu, na televiziji i filmu. Dugalić je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1994. u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Osim u Narodnom pozorištu, igrao je i na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Kruševačkog pozorišta, Bitef teatra... Tokom dosadašnje karijere osvojio je više značajnih nagrada i priznanja. U Narodnom pozorištu igra u predstavama Laža i paralaža i Heda Gabler - kaže se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Nikola Rumenić

makonda-tracker