Tom Ford i Ričard Bakli: Roditelji u pozno doba

1
Nakon više od dve i po decenije ljubavi koja je krunisana i veridbom u liftu, kreator Tom Ford i njegov partner Ričard Bakli dobili su sina za kojeg se spekuliše da ga je na svet donela surogat majka
Tom Ford i Ričaard Bakli, foto: Guliver
Tom Ford i Ričaard Bakli, foto: Guliver

Da li su slavni muzičar Elton Džon i njegov dečko Dejvid Furniš otvorili vrata ovakvom trendu i na sličan potez ohrabrili i druge svetski poznate gej parove, tek legendarni modni kreator i filmski reditelj Tom Ford (51) i njegov dugogodišnji emotivni partner, novinar Ričard Bakli (64), dobili su sina po imenu Aleksander Džon Bakli Ford. Kreator i novinar obelodanili su svoju vezu još 1986. godine, a naslednika koji se rodio 23. septembra u Los Anđelesu podarila im je surogat majka.

Inače, dešavanja za vreme disko ere, koja je svoje začetke i revoluciju imala u poznatoj diskoteci Studio 54, bila je ono što je najviše uticalo na modne kreacije Toma Forda, inače diplomiranog arhitekte. Ovaj poznati disko klub za američkog dizajnera bio je značajan iz još jednog razloga - tamo je, kako priznaje, shvatio da je gej. U tom periodu upoznao je novinara i urednika tadašnjeg muškog izdanja magazina Vogue, Ričarda Baklija, koji se lečio od raka. Kako je Ford shvatio da, ukoliko želi da postane cenjen u svom poslu, treba da se oproba na prostoru starog kontinenta, a njegov partner bio spreman na to da ga prati, njih dvojica su novo životno poglavlje otpočeli u Milanu gde harizmatični dizajner počinje da radi za Gucci. Tomu je karijera krenula uzlaznom putanjom, a Ričard koji je je pred samo preseljenje uspeo da se izleči od opake bolesti, bio mu je oslonac. Mada ne postoje tačni podaci o tome kada su se partneri verili, dizajner je svojevremeno priznao kako je svog voljenog zaprosio u liftu. Da je njihova ljubav prava, bilo je jasno i po Fordovom odgovoru na pitanje kako opstaju u vezi toliko decenija, a koje su postavili njegovi strejt prijatelji. Naime, Tom je odgovorio da, čim Ričarda pogleda u oči, shvata kako sa njim može da provede ceo život, a želja da postanu roditelji došla kao logičan sled te strasne romanse.  

- Ako ikad budem imao potomstvo, o tome se neće znati sve dok se dete ne rodi. Niko neće videti mališana jer neću da ga koristim za promociju. Javnost će imati prilike da ga upozna tek kada napuni 18 godina - rekao je Ford pre više od jedne decenije. Dom u kome živi poznati gej par donedavno je bio karakterističan samo po tome što su njime trčkarala tri foksterijera, od kojih se jedan pojavljuje i u Fordovom filmu A Single Man dok se sada situacija sasvim izmenila. Ko će za malog Aleksandera predstavljati čvrstu očinsku ruku, a ko biti zadužen za nežna osećanja, možemo samo da nagađamo, ali zasigurno je kako će to biti jedno izuzetno lepo odeveno dete.

Stefan Tošović

 

 

 

makonda-tracker