Biljana Vilimon podržala Svetski dan borbe protiv raka dojke

0
Na štandu izdavačke kuće Laguna danas je obeležen Svetski dan borbe protiv raka dojke.
Biljana Vilimon
Biljana Vilimon

U Srbiji je sve veći broj obolelih od raka dojke i to je vodeći karcinom kod žena po broju prijavljenih slučajeva. Lekari savetuju prevenciju, odnosno pregled bar dva puta godišnje, kako bi se bolest otkrila u ranom stadijumu, jer je tada izlečiva u 90 odsto slučajeva. Akciju Zajedno smo podržala je slikarka i TV autorka Biljana Vilimon, dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih priznanja. Obraćajući se prisutnima Biljana Vilimon je rekla da je najvažniji pregled kako bi se bolest otkrila na vreme.

- Najvažnije je zdravo misliti. Način razmišljanja je ono što najviše truje ljude. Smatram da treba biti rasterećen, truditi se da izbegavaš namirnice pune hormona i biljke otrovane pesticidima - rekla je Biljana, koja posle teške bolesti danas živi u skladu sa sobom, zdravim mislima i zdravom hranom.

Od raka dojke oboleva jedna od osam žena. Tokom samo jedne godine 1.300.000 žena širom planete dobije dijagnozu raka dojke. Rak dojke je drugi po redu uzrok smrti žena obolelih od raka, a 465.000 žena godišnje umire od ove bolesti. Rak dojke je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Evropi i svetu. U Srbiji svake godine oko 4.600 žena oboli od raka dojke, dok oko 1.500 žena ne uspe da se izbori sa ovom bolešću.

Povodom Svetskog dana borbe protiv raka dojke izdavačka kuća Laguna je predstavila knjigu Antikancer, knjigu koja spada u one retke bukvare zdravlja koji su primenljivi u svakom zdravstvenom stanju i svakoj životnoj dobi. Uz kupovinu ove knjige Laguna i kompanija Payper Pharm Naturale danas su poklanjali preparat Si plus Za zdrave ženske grudi.

makonda-tracker