Dobrotvorni bal za pomoć najugroženijim pacijentima

0
Dobrotvorni bal Veče sa zvezdama, pod pokroviteljstvom kompanije Actavis, biće održan 20. oktobra u hotelu Metropol Palace u Beogradu sa početkom u 19:30 časova.

Dobrotvorni bal ima za cilj da ukaže na velike potrebe pacijenata terminalno obolelih od raka za kvalitetnim palijativnim zbrinjavanjem, a ujedno će omogućiti da se sakupe potrebna sredstva za rad BELhospice centra na zbrinjavanju ovih pacijenata u toku 2013. godine.

U Beogradu 6000 naših sugrađana godišnje umre od raka. Prema postojećim podacima jedna trećina umire u bolnicama, dok za ostale ne postoje statistički podaci. BELhospice već osam godina potpuno besplatno brine o našim obolelim prijateljima, susedima i poznanicima kojima je pomoć neophodna.

BELhospice uspeva godišnje da zbrine od 300 do 400 pacijenata u Beogradu što je samo 10% od ukupnog broja naših sugrađana kojima možemo pružiti pomoć. Sve usluge palijativnog zbrinjavanja koje pruža BELhospice su potpuno besplatne za pacijente i njihove porodice, a celokupan rad BELhospice centra finansira se isključivo iz donacija i dobrotvornih akcija koje BELhospice organizuje tokom godine.

makonda-tracker