Tri nagrade za Exploziv na internacionalnom festivalu medija i reportaže Interfer

0
Emisija Exploziv Prve televizije na 17. Interferu, međunarodnom festivalu medija i reportaže u Apatinu, osvojila je 3 priznanja.
Bojana Ranović, Marija Prebeg i Sandra Babić, foto: Prva
Bojana Ranović, Marija Prebeg i Sandra Babić, foto: Prva

U jakoj konkurenciji radova pristiglih iz regiona, Velike Britanije, Irana i  Šri Lanke, reportaža Makrena (priča o majci srpskog vojnika Marinka Spasojević koji je život izgubio u Prvom svetskom ratu),  autorke Bojane Ranković osvojila je 1. nagradu u kategoriji televizijske reportaže.

Priča o ljubavi Roma i Britanke Branko i Fejt dobila je priznanje za doprinos TV reportaži, a emisija Exploziv osvojila je nagradu za najbolju selekciju radova pristiglih na ovogodišnji festival.

 

Novinarka Bojana Ranković, primajući Zlatnu Niku, izjavila je da je ovo podstrek za dalju karijeru ali i velika obaveza da održi kvalitet, kao i da je ovo nagrada za čitav tim koji je radio na priči - čak tri snimatelja i dva montažera. Posebnu zahvalnost duguje glumcima iz akademskog pozorišta Branko Krsmanović Beograda.

Urednica emsije EXploziv Marija Prebeg, priznala je da je nagrada posle prve godine emitovanja bila iznenađenje, a da je nakon druge godine obaveza i obećala da će EXplozivne priče biti još bolje.

makonda-tracker