Maja Novaković: Tatjana je sama sebi odredila ime

1
Pevačicu Maju Novaković alijas St Louis i njenog supruga Đorđa prestala je da muči dilema o tome kako će se zvati njihova prva ćerka pošto je ona u četvrtom mesecu trudnoće sanjala neobičan san... Već dva i po meseca njihov život krasi najslađa devojčica
Maja Novaković, Foto: Vladimir Šporčić
Maja Novaković, Foto: Vladimir Šporčić

Pevačica benda Maraqya Maja Novaković alijas Maja St Louis (29) i njen suprug, medijski konsultant Đorđe Novaković (31) svojim primerom potvrdili su nepisano pravilo da se u životu prave stvari dešavaju spontano i bez nagoveštaja. Čim su jedno drugom dali šansu za ljubav, prepoznali su da je reć o onoj pravoj, a kada im se pre dva i po meseca rodila ćerka Tatjana, definitivno nije bilo dileme jesu li odabrali pravo vreme i osobu za formiranje porodice.

- Još nismo svesni toga da smo postali roditelji. Đorđe mi u svemu pomaže, osim što ne doji bebu - šali se Maja.

- Bog me pogledao pa trudnoću nisam ni osetio, jedino što mi je u devetom mesecu posao bio da Maji operem nožice i da je obučem pošto nije mogla da dohvati svoja stopala - smejući se nastavlja Đorđe, a potom sa uživanjem sluša Maju dok objašnjava kako je Tatjana zapravo dobila ime.

 - Jednom sam predložila da se, ako bude devojčica, beba zove Mia. Iako nam je ubrzo oboma to ime zasmetalo, ćutali smo verujući da se onom drugom dopada... I tako sve dok nije došao dan u kojem smo tati davali šestomesečni pomen. Bila sam umorna pa sam, čim smo se vratili kući s groblja, zaspala. Sanjala sam devojčicu koja mi se obratila rečima: Zašto me uporno zovete Mia, kad se ja zovem Tatjana? U tom trenutku beba se pomerila u stomaku i to me je probudilo. Otkako sam Đorđu ispričala san, nije bilo dileme kako će se dete zvati. Kasnije smo saznali značenje imena: ona koja određuje, ona koja odlučuje - priča Maja koja, osim što je jedanaest dana duže čekala na porođaj, nije imala nikakvih problema u trudnoći.

- Zahvalna sam dr Mihajlu Bilčareviću, načelniku ginekologije u Domu zdravlja Vračar i babici Katarini Kovačević, koji su imali odgovore na sva moja pitanja, a onda i zaposlenima u porodilištu Dragiša Mišović, u kojem je jedina mana što tata ne može da prisustvuje porođaju, a to nam je bila želja.

- Bio je utorak ujutro kada sam Maju odvezao na porođaj gde su mi rekli da će joj istog popodneva izazvati kontrakcije. Ipak, tek sutradan, 10. jula u 15.41, Tatjana došla na svet. Mislim da sam jedini tata koji nije popio ni kap alkohola dok mi je društvo čestitalo i cepalo majicu. Samo sam tražio cigaretu jer iz solidarnosti prema Maji devet meseci nisam pušio. Pošto sam prvi put video bebu, poželeo sam da se ne odvajam od njih dve. Tatjana je mirna, plače jedino dok ima grčeve, a naučili smo i koja muzika je umiruje. Imala je nepunih mesec dana, kada je jedne noći, pošto su grčevi bili nepodnošljivi, ućutala i zaspala uz Boba Marleyja i pesmu One Love - opisuje Đorđe.     

Možda baš simbolično, jedna ljubav, na prvi pogled jednostavna, ali snažna, spojila je njene roditelje pre dva leta.

- Bio je vreo avgustovski dan kada smo Srđan Simić Kamba i ja ceo dan pozirali u kožnim jaknama fotografišući se za omot našeg albuma. Toliko smo se izmorili da smo uveče otišli u Zemun na pivo i girice. Šetajući kejom čuli smo božanstveni glas koji je dopirao sa nekog splava. Maja je pevala, a Ivana Rudić ju je pratila na gitari. Nismo odoleli da ne svratimo i tada, ne da sam se zaljubio na prvi pogled, nego... Ma, počela je prava filmska priča. Šest meseci kasnije... Drugar me je pozvao da mu organizujem momačko veče. Palo mi je na pamet da angažujemo Maju i Ivanu - seća se Đorđe.

- Kada mi je Ivana rekla da ćemo svirati na momačkoj večeri bila sam šokirana, ali nije bilo šanse da odustanem. Uz to, izlazila sam iz veze i nisam bila neraspoložena, a Đorđe mi je bio veoma zanimljiv, pa sam se te večeri smejala kao nikada pre - opisuje Maja, koja je uskoro posle toga otputovala u Minhen, a Đorđe za Izrael.

- Jednog dana mi je na Facebooku poslao smajli. Počelo je dopisivanje tokom kojeg smo oboje plakali od smeha. Iako sam mislila kako nisam spremna za novu vezu, shvatila sam da se među nama nešto zanimljivo dešava. Ispostavilo se da smo se oboje vratili u zemlju istog dana, a te večeri našli smo se na kafi. Družili smo se dve nedelje, a onda je Đorđe predložio da se preselim kod njega... I tako... uz osećaj kako sve ide prirodnim sledom, počela je naša veza - seća se Maja događaja od pre godinu i po dana.

- Sve što sam zaključio o ljubavi i životu jeste da nikada ne treba praviti kompromise. Vredi čekati ono pravo - siguran je Đorđe koji je na neobičan način saznao šta je Majin tata, legendarni pevač Ljubiša Stojanović Luis, o njemu rekao neposredno pred smrt.

- Na tatinoj komemoraciji Đorđu je prišla tatina ujna i pitala ga je li on moj momak. Želela je da mu prenese kako joj je Luis nekoliko dana uoči tragedije rekao da je Maja našla finog momka koji vodi računa o njoj - završava Maja.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker