Iva i Slavko Beleslin: Mladoženja je bio najveseliji gost

2
Urednik i voditelj Vesti na TV B92 Slavko Beleslin odlično se proveo na svojoj svadbi, čak bolje i od supruge Ive koja je uzela njegovo prezime. Iako nije odredio destinaciju za medeni mesec, par još evocira uspomene sa venčanja...
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Prošlonedeljno mirno beogradsko sunčano subotnje popodne u centru grada razdrmala je muzika koja je iz pravca Brankovog mosta odzvanjala iz jednog ukrašenog autobusa, nalik onom iz kultnog filma Ko to tamo peva. Upravo takvim vozilom na sopstveno venčanje došao je urednik i voditelj Vesti na TV B92 Slavko Beleslin (38) koji se u Sabornoj crkvi nadomak koje je odrastao, tačno u 15 časova, oženio asistentkinjom novosadskog Fakulteta tehničkih nauka Ivom Šiđanin (28).

Uz zvuke pesme Za Beograd svi su čuli mladenci su se odvezli u Dom garde na Topčideru, a dva i po sata posle izgovorenih bračnih zaveta u crkvi, sklopili su i građanski brak. U prelepoj beloj venčanici, mlada je prema matičaru izašla ruku-podruku sa svojim izabranikom kojem se obećala na večnu vernost uzevši prezime Beleslin. U prisustvu kumova i stotinak zvanica par je za prvi bračni ples odabrao numeru I Don’t Wanna Miss A Thing, benda Aerosmith. Podijum Doma garde ubrzo se pretvorio u poprište dobrih vibracija pa su se uz zvuke stranih pop i rok hitova prepustili zabavi i opuštenom ćaskanju sve do kafanskog opusa koji je izveo bend Euroekspres. Sjajno raspoloženje i igračko umeće pokazale su i brojne poznate ličnosti među kojima su najveseliji bili voditelj Ivan Zeljković sa suprugom Vesnom, njegova koleginica sa RTS-a Maja Japundža-Nikolić i njen muž Aleksandar, urednica emisije Ekskluziv Bojana Kesić, ekipa iz producentske kuće Adrenalin na čelu sa direktorkom Svetlanom Drinjaković, izvršni urednik informativnog programa TV Prva Zoran Baranac, urednica emisije Tačno1 Irena Popović-Jarčov i mnogi drugi. Na meniju su bila brojna tradicionalna srpska jela, a nisu izostali ni vojvođanski specijaliteti koji su svojim kreativnim aranžmanima Slavkovu suprugu, inače Novosađanku, podsetili na bezbrižno detinjstvo i dane devojaštva pored Dunava. Kraj iste reke, nekoliko desetina kilometara nizvodno, momačke dane provodio je i Slavko pa su se zato na muzičkom meniju našle numere koje se slušaju u kultnim novosadskim i zemunskim kafanama. Torta je međutim presečena uz pesmu The Cranberriesa.

- Žurka je bila odlična, a ja najveseliji gost - kaže Slavko uz napomenu kako su se dogodile i neke stvari koje nije mogao da predvidi.

- Koliko god da sam planirao venčanje i sve što bi moglo da se desi, zaista ga nisam zamišljao sa paparacima na oltaru - kaže Slavko za Story aludirajući na vešte fotografe i snimatelje koji su zabeležili čin sklapanja braka pod svodom Saborne crkve. Ipak, poseban utisak na mladoženju ostavila je vožnja autobusom do i od oltara, pa za naš magazin otkriva da li je zaista bila turbulentna poput one u filmu Ko to tamo peva ili je otpočetka bio siguran da će stići do cilja.

- Bila je i turbulentnija zbog muzike u autobusu - šeretski je prokomentarisao, a na pitanje o prinovi ostao je zagonetan.

- Sve po redu - zaključuje Slavko Beleslin koji sa svojom voljenom, budući da ih oboje čekaju brojne poslovne obaveze, još nije odredio destinaciju za medeni mesec. Iva je međutim nedavno promenila adresu stanovanja pa će sada u Novi Sad na posao putovati direktno iz bračnog gnezda u srcu Beograda.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker