Lana Del Rej: Ostavila sam alkohol pre devet godina

0
Nakon što je magazin GQ proglasio američku pevačicu Lanu Del Rej za ženu godine, ona se naga slikala za njegovu naslovnu stranu i u intervjuu otkrila kako je njena zavisnost od alkohola stvar prošlosti
Lana Del Rej, foto: Profimedia
Lana Del Rej, foto: Profimedia

Njene glasovne mogućnosti kritičari neretko osporavaju, a proboj ka svetskom džet-setu pravdaju time što je ona ćerka milionera. U želji da što pre dograbi medijsku slavu, pohitala je u hotelske sobe sa mnogo starijim kolegama, među kojima su bili Merilin Menson i Aksel Rouz, frontmen Gunsa, a sada je dobila i zvaničnu potvrdu da sav taj trud nije bio uzaludan. Prema mišljenju magazina GQ, američka pevačica Lana Del Rej (26) proglašena je za ženu godine. Nakon što se pojavila na naslovnoj strani britanskog časopisa Vogue, još jedan ostrvski magazin odlučio je da mladu zvezdu prikaže na svojoj prvoj strani. Na fotografiji koja krasi naslovnicu, Lana pozira gola, a na sebi ima samo dijamantski nakit i crveni karmin koji je često viđen detalj na usnama pevačice kojoj je kršteno ime Elizabet Vulridž Grant. Za vreme svečanosti koja je upriličena u Londonu, Lana je zahvalila uredništvu časopisa GQ na tome što joj je za promenu omogućio jedan normalan intervju, a nagradu joj je uručio popularni umetnik Boj Džordž koji ju je uporedio sa Merilin Monro.

Na fotografiji ona pokazuje golo telo, a u intervjuu govori golu istinu. Čest je slučaj da deca bogatih imaju probleme s alkoholom i drogom, a budući da je uglavnom imala više novca od vršnjaka, dosadu je ubijala tako što se opijala. Čudno zvuči kada neko sa 26 godina kaže da je već devet godina trezan, ali ovom informacijom američka pevačica daje jedan od odgovora na pitanja inspirisana spekulacijama kako je u mladosti često bila u alkoholisanom stanju.

- Prošlo je punih devet godina od mog posljednjeg pića - otkriva Lana i dodaje:

- Pila sam alkohol kad god sam bila u prilici, često i sama. Tada je sve to delovalo u redu. Već sa 14 godina roditelji su me prvi put poslali na kliniku za odvikavanje, ali ja sam opet nastavila po starom – ispričala je pevačica.

U spomenutom intervjuu mlada zvezda objašnjava da je trenutak kada je shvatila da alkohol postaje njen najbolji prijatelj bio presudan da postane svesna kako ima problem i počne s odvikavanjem, dok  odgovor na pitanje da li su se među njenim porocima našli i narkotici,  još nije dala.

- Moj album Born To Die inspirisan je tim periodom života i to je razlog zbog koga su pojedine pesme mnogo mračne - tvrdi Lana koja je nedavno postala zaštitno lice brenda H&M. S obzirom na to da se ustremila ka cilju da bude što poznatija i popularnija, verovatno nećemo još dugo čekati na njen novi podvig, a iako joj je u mladosti od šanka do šanka linija bila tanka, ova putanja do statusa kakav je imala Merilin Monro znatno je duža.

Stefan Tošović

 

 

 

 

 

makonda-tracker