Bitka za porodilišta: Milan Popović donirao još 100.000 eura

0
Srpski biznismen Milan Popović donirao je 100.000 evra za nabavku opreme za porodilište i pedijatriju Opšte bolnice u Pančevu.
Milan Popović
Milan Popović

Od opreme koja je nabavljena izdvajaju se dva nova porođajna stola, reanimacioni sto, monitore za praćenje vitalnih funkcija, aparat za skrining sluha, šest infuzionih pumpi, četiri CTG aparata, 20 kreveta za smeštaj novorođene dece, kao i dva inkubatora.

Do sada je Popović donirao 21 inkubator za srpska porodilišta, kao i dva inkubatora za Banjaluku. Takođe, njegovom donacijom je nabavljena sva potrebna oprema za vršačko porodilište. Zajedno sa novom donacijom, ukupno je donirao preko 410.000 evra tokom akcije Bitka za bebe.

Ovo je drugo porodilište u Srbiji koje će Popovićevom donacijom biti u potpunosti opremljeno svom neophodnom opremom.

- Predstavlja mi veliko zadovoljstvo što mogu da pomognem pravoj budućnosti Srbije da im prvi sati i dani u životu budu što bezbedniji, a da u isto vreme roditeljima ti trenuci budu najlepši i što bezbrižniji. Nastojim da pružim koliko mogu i očekujem da ću već u decembru nastaviti sa učešćem u ovoj akciji - rekao je Milan Popović.

Cilj akcije Bitka za porodilišta je da se u potpunosti opremi svako od 52 porodilišta na teritoriji Srbije svom neophodnom opremom kako bi bebe i mame imale najbolju  moguću negu, a zdravstveno osoblje najbolje moguće uslove za rad.

U akciji Bitka za porodilišta do sada je nabavljena oprema u vrednosti od pola miliona evra.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, naglasio je da je Milan Popović ovim najnovijim donacijama, kao i prethodnim, obogatio zajednicu dobročinitelja, i to u trenucima kad se izdvajanja za humanitarne i društveno odgovorne aktivnosti smanjuju.

- Verujem da ćemo uspeti da prikupimo 3 milona evra koliko mislimo da je potrebno da bismo u potpunosti opremili svako porodilište u Srbiji.

makonda-tracker