Održan performans povodom Festivala srpskog filma fantastike

0
Beograđani koji su 28. septembra prošli pored Terazijske česme imali su priliku das vide performans u kome su drakule, vampiri, zombiji i Dilan Dog pozivali građane na predstojeći Festival srpskog filma fantastike.

Ovi najčešći akteri filmova fantastike družili su se sa prolaznicima, delili im promotivni materijal i razgovarali o filmu i umetnosti.

- Ovim druženjem koje smo organizovali danas, želeli smo da prikažemo samo delić atmosfere koju će posetioci Festivala moći da osete - rekao je Jovan Ristić, direktor festivala.

On je dodao da će na ovogodišnjem, sedmom po redu Festivalu srpskog filma fantastike poštovaoci žanra moći da pogledaju kako najnovija ostvarenja iz oblasti fantastike i horora, tako i da se prisete onih starijih.

Festival srpskog filma fantastike jedini je žanrovski festival na ovim prostorima, a autori filmova koji učestvuju su i studenti umetničkih fakulteta, amateri i svi oni koji vole umetnost i film. Festival ove godine dobija i međunarodni karakter, s obzirom na to da pravo prijavljivanja imaju i autori iz bivših zemalja Jugoslavije, za najbolje filmsko ostvarenje iz regiona.

makonda-tracker