Vanja Udovičić: Rođendan na novoj adresi

1
Na dan kada je napunio trideset godina, naš slavni vaterpolo as Vanja Udovičić preselio se u Kragujevac gde je postao član VK Radnički pa je proslava intimnog jubileja izostala
Vanja Udovičić, Foto: Story press
Vanja Udovičić, Foto: Story press

Po isteku angažmana u zagrebačkom VK Mladost kapiten naše vaterpolo reprezentacije Vanja Udovičić (30) na pragu je novog životnog poglavlja. Iz Hrvatske se vratio u Srbiju, a u međuvremenu postao bogatiji i za još jedno olimpijsko iskustvo. Na dan kada je napunio trideset godina, otpočeo je i život na novoj adresi, pa mu je ove nedelje preseljenje bilo prioritetnije od proslave rođendana. U sredu, 12. septembra maestralni gospodar bazena spakovao je kofere i otputovao u srce Šumadije, u Kragujevac, gde je pojačao novooformljeni VK Radnički, tim za koji su ugovor potpisali i mnogi drugi vaterpolo asovi. Iskusni Vanja, koji je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Londonu tim vodio do bronzane medalje, ipak je glavna zvezda srpskog vaterpola. Sada će sa novim timom pokušati da neprikosnoveno zavlada nacionalnim prvenstvom. Nesebičnu podršku pružaju mu roditelji za koje je izuzetno vezan, a koji će nove uspehe svog sina pratiti iz srpske prestonice. Poslednje slobodne dane pred početak nove sezone Vanja je proveo u Beogradu, a pažnju mu je zaokupila i izložba oldtajmera pod otvorenim nebom, održana u sklopu manifestacije Dvadeset i četiri sata elegancije. Na ovoj glamuroznoj manifestaciji posvećenoj automobilima pojavio se ponajviše u svojstvu zaštitnog lica TH satova koji čine deo njegovog svakodnevnog stajlinga i za koje bi se moglo reći da su njegov modni fetiš. Što se automobila tiče, Vanja ne spada u preterane ljubitelje ovog prevoznog sredstva.

- S obzirom na to da je TH na samom vrhu švajcarskog časovničarstva i predvodnik je u novim tehnologijama u meni su, zbog mojih sportskih uspeha, dostignuća i odlučnosti da kao i TAG Heuer stalno napredujem i postižem nove uspehe, prepoznali idealnog ambasadora - otkrio je u intervjuu koji je ovog proleća dao za naš magazin. Ali dok on uživa u plodovima svojih profesionalnih uspeha, javnost najviše zanima da li je u vezi sa lepom teniserkom Anom Ivanović. O svom emotivnom životu, kao i do sada, poznati sportista ne govori javno, ali u sportskim krugovima odavno nije tajna kako nije imun na šarm zanosnih lepotica koje mu se udvaraju. Ponekad, u želji da ga osvoje, prilično preteruju što je jedna od stvari koje odbijaju ovog popularnog momka.

- Odbija me glupost, teatralnost i arogancija koja nadomešćuje inteligenciju - objasnio je Vanja nedavno u intervjuu za Story i otkrio da ga ne dotiče to što ga mediji često stavljaju na liste seks simbola i najpoželjnijih neženja.

- Jasno mi je da izazivam pažnju, ali ja sam sportista bez indicija da me deklarišu kao plejboja, seks simbol, najpoželjnijeg neženju ili neprikosnovenog vladara kojekakvih anketa. Moja misija u javnosti jeste da signaliziram klincima da se bave sportom i u nekom od nas pronađu uzore, a što je najvažnije, postave jasnu hijerarhiju vrednosti i prioriteta u životu - objasnio je ovaj taze tridesetogodišnjak pre nekoliko meseci naglasivši i čime devojka može da ga zadrži kraj sebe.

- Samosvešću, integritetom i mirišljavim cipelama večne Vivienne Westwood - rekao je Vanja koji u poslednje vreme živi pod geslom: Lepo je biti mlad!

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker