Dragana Mićalović: Ko god je došao u Leskovac želi da ostane

0
U Leskovcu se trenutno održava peti po redu Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE), koji će trajati do 25. septembra 2012. godine, a promo lice ovogodišnjeg festivala je glumica Dragana Mićalović.
Dragana Mićalović, foto: Vladimir Šporčić
Dragana Mićalović, foto: Vladimir Šporčić

LIFFE je manifestacija međunarodnog karaktera, osnovana 2008. godine sa ciljem da promoviše filmska ostvarenja i stvaraoce iz Srbije i ex-jugoslovenske regije. Organizator Festivala je Leskovački kulturni centar, a festival, od samogosnivanja, podržavaju Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Leskovac, kao i veliki broj privrednih i medijskih sponzora iz cele Srbije. Promo lice i promoter ovogodišnjeg festivala je mlada glumica Dragana Mićalović.

- Prezadovoljni smo kolika je posećenost festivala, a i znatno je veći broj glumaca i reditelja koji su ove godine došli u Leskovac. Ko god je došao u Leskovac želi da ostane, bar dok se ne završi festival. Razlog tome je odličan odabir filmova, ali i atmosfere koja vlada u gradu - otkrila je za Story.rs mlada glumica.

Pečat ovogodišnjeg festivala je Skupština reditelja koja ima za cilj razmenu iskustava reditelja iz Srbije i regiona, sa tendencijom da preraste u tradiciju filmskog festivala LIFFE. Žiri ovogodišnjeg festivala čine Dragan Marinković, Pjer Žalica i Lazar Ristovski. Umetnički direktor fesitvala je Darko Bajić, a selektor je Milan Špiček.

makonda-tracker