Srpske lepotice na pripremama u Grčkoj

0
Dvadeset i četiri devojke koje će se 8. oktobra takmičiti za titulu Miss Srbije nalaze se na pripremama u mondenskom letovalištu Porto Carras nadomak Neos Marmarasa.
Foto: Story press
Foto: Story press

Srbija je jedina zemlja na svetu koja u okviru oficijelnog izbora za miss organizuje pripreme duge dvadeset i jedan dan, a prve dve nedelje kandidatkinje će provesti u Grčkoj. Dolazak u kolevku civilizacije bio je inspiracija da tema ovogodišnjeg izbora bude moderna muza.


Srpske lepotice krenule su na put 17. septembra predvođene predsednicom organizacije Miss Srbija, Vesnom de Vinčom, a prva stanica bio je grad Solun gde su devojke uživale u razgledanju brojnih kulturnih znamenitosti, ali i šopingu. Dolazak u čuveni rizort Porto Carras Meliton ostavio je sve takmičarke, ali i brojnu ekipu bez daha, jer ih je osim sunčanog vremena i peščanih plaža dočekala i čuvena gostoljubivost domaćina u Grčkoj.

Ali, nije sve u uživanju, jer devojke imaju i pregršt svakodnevnih obaveza, među kojima su uvežbavanje koreografije za finalno veče sa Natašom Tutorov, jutarnji kondicioni treninzi kod Gorana Doljančevića, časovi joge kod instruktorke Aleksandre Obradović, ali i tenisa koje vodi Mili Veljković, autor svetski priznate split metode pomoću koje se na najefikasniji način savladavaju tehnike belog sporta. Da bi lepota devojaka bila istaknuta na najlepši način zadužene su frizerka Snežana Sunajac iz hair studia Aleksa La Vie i šminkerka Danijela Varda iz škole Balkan Media Team, koje svakodnevno rade sa njima na fotografisanju za brojne promo kataloge.

Međutim, stara izreka kaže da lepota dolazi iznutra, zbog čega ove mlade devojke na brojnim intelektualnim radionicama posebno rade na svom izražavanju prisustvujući časovima retorike i besedništva koje vodi Jovanka Atanacković, dok im predavanja o istoriji civilizacije i religije ali i osnovama novinarstva drži Dragan Mihović. Na pripremama sa kandidatkinjama je i još uvek aktuelna miss Srbije Bojana Lečić, koja devojkama prenosi svoja zanimljiva iskustva, ali ih podržava i u ispoljavanju njihovih talenata i veština.

Poznati modni dizajner Bata Spasojević već treću godinu za redom ima uspešnu saradnju sa organizacijom Miss Srbija, a ovaj put je spremio poseban stajling za sve devojke inspirisan lepotom, istorijom i tradicijom Grčke, ali i onim šta danas predstavljaju moderne muze. Devojke će za fotografisanje kataloga nositi modele iz njegove poslednje kolekcije Ekletik, kojom je zatvoren poslednji Belgrade Fashion Week, dok će na finalnoj večeri zasijati u njegovim novim i originalnim kreacijama.

Za stajling devojaka pobrinuće se i dizajnerka Marija Šabić čije će elegantne i sofisticirane haljine i ovaj put sigurno ostaviti sve bez daha, dok će kreacije inspirisane etno motivima predstaviti dizajnerka Jadranka Kanazir, a sve pod budnim okom art ditektora Nebojše Pilipovića Pila.

Kandidatkinje za najlepšu devojku Srbije ostaju u Grčkoj do 29. septembra, a potom ih očekuju završne pripreme za finalno veče koje će se održati 8. oktobra u studiu TV Pink. Koja će devojka osvojiti laskavu titulu miss Srbije ostaje da se vidi, ali zato će sve finalistkinje, kao i prethodnih devet godina, dobiti stipendije za studije na Univerzitetu Megatrend i R&B koledžu u Beogradu.

makonda-tracker