Marija Šarapova i Saša Vujačić: Raskid umesto venčanja

0
Iako se spekulisalo da će se venčati u novembru ove godine, teniserka Marija Šarapova i košarkaš Saša Vujačić pre tri meseca u tajnosti su raskinuli veridbu
Marija Šarapova i Saša Vujačić, Foto: Guliver
Marija Šarapova i Saša Vujačić, Foto: Guliver

Iako gotovo nije bilo nagoveštaja da među njima nešto ozbiljno ne štima, ruska teniserka Marija Šarapova (25) i slovenački košarkaš srpskog porekla Saša Vujačić (28) okončali su svoju romansu još krajem proleća. Vest je sredinom prošle nedelje prvi objavio italijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport navodeći kako se Vujačić poverio bliskim prijateljima, ali nije hteo javno da govori o detaljima, pa je informacija potvrđena u kampu njegovog kluba Anadolu Efes, dok je Maria ipak konačno smogla snage da progovori.

- Od proleća sam sama. Čekala sam da mi neko od vas postavi to pitanje, ali se niko nije setio to da učini direktno - otkrila je plavokosa sportistkinja na konferenciji za štampu posle pobede nad teniserkom Malori Bardet u trećoj rundi US Opena, istakavši da želi da ona i Saša ostanu prijatelji.
- Saša i ja proveli smo predivan period zajedno. Ali, s obzirom na njegov i moj sportski raspored, bilo nam je izuzetno teško da se viđamo, naročito otkada je otišao u Tursku. Za proteklih deset meseci, koliko tamo živi, nije bio u mogućnosti da mnogo putuje, nijednom nije bio kod kuće, što je otežalo situaciju. I dalje veoma poštujem Sašu i nadam se da ćemo ostati dobri prijatelji - dodala je Sharapova.
Tek tada je postalo jasno zašto ruska gazela poslednjih meseci nigde nije fotografisana u društvu svog doskorašnjeg verenika koji već godinu dana živi u Turskoj gde igra za klub Anadolu Efes. Maria očigledno nije želela ili mogla da se pridruži dečku u Istanbulu, dok on s druge strane nije uspevao da češće odlazi u Ameriku gde ona najviše boravi i da je prati na turnirima, kao što je to činio dok je igrao za NBA klubove Los Anđeles Lejkerse i Nju Džersi Netse.


Mada je rekla kako je niko ranije nije direktno pitao jesu li raskinuli, Sharapova je nekoliko dana pre potvrde o raskidu veridbe, posle postavljenog pitanja da li je sanirala stomačne probleme nakon Olimpijade u Londonu, samo demantovala kako nije u drugom stanju.
- Išla sam na nekoliko testiranja, uradila test krvi, ultrazvuk. Rekli su mi da moram da se odmorim. Mislim da sam preumorna što je znak da nekoliko sedmica treba da pauziram. Lekari su potvrdili da sam dobro i kako nisam trudna. Da li zbog takvog odgovora mogu da vratim novac koji sam im dala - rekla je teniserka šaljivim tonom posle pobede u prvom kolu US Opena, negirajući prethodno spekulacije kako će se na jesen udati u Turskoj.
- To nisu tačne informacije. Ne udajem se u novembru - bila je zagonetna najplaćenija sportistkinja sveta koja je od jula prošle godine zaradila dvadeset sedam miliona dolara.
Inače, popularni par upoznao se kod prijatelja na roštilju, a njihova romansa otkrivena je 2009. godine. Saša ju je u oktobru 2010, na godišnjicu veze i prvog susreta, zaprosio u svom tadašnjem domu na Menhetnu, poklonivši joj prsten sa ogromnim dijamantom. Iako je verovao da je ona žena njegovog života, razdvojenost je očigledno učinila svoje i raspršila snove.

 

 Jelena Kulović

 

 

makonda-tracker