Predstava Bitef teatra Ja i Ti oduševila publiku u Rusiji

0
Predstava Bitef teatra Ja i ti, autorki Branke Stojković i Olivere Viktorović, sa velikim uspehom učestvovala je na 6. festivalu kamernih predstava LAMBUŠKA od 7. do 13. septembra 2012. godine u Petrozavodsku u ruskoj republici Kareliji.

Devetočlani žiri, kojim je predsedavala Elena Gorfunkel pozorišni kritičar i profeser glume iz Sankt Peterburga, izabrao  je tri predstave koje se izdvajaju po svom kvalitetu od ostalih. Predstava Ja i ti našla se u društvu  najboljih, sa predstavama iz Moskve (Fantazija F) i Finske (Zlatno jezero).

Naši umetnici su srdačno primljeni u ovoj dalekoj zemlji i po reakciji publike i dugotrajnom aplauzu posle predstave reklo bi se da su osvojili publiku, što je glumcima uvek najbitnije. Na festivalu je odigrano 12 predstava iz Nemačke, Finske, Srbije i Rusije. Pored zvaničnog priznanja za našu predstavu autori su dobili mogućnost da se potpišu na zid uspomena za velike umetnike.  Tako su se imena autorki Branke Stojković i Olivere Viktorović Đurašković našla u društvu najboljih artista Rusije. To je zid u  prostorijama Savezu dramskih umetnika Karelije napravljen od drvenih oblutaka i na jednom od oblutaka potpisan je i Piter Bruk.

Predstava Ja i ti će uz pomoć Ministarstva kulture učestvovati na festivalu Podmoskovske večeri koji se održava u Moskvi u novembru ove godine.

makonda-tracker