Marija i Dalibor Čutura: Prinova nakon gubitka sina

0
Rukometnog reprezentativca Dalibora Čuturu i njegovu suprugu Mariju pre tri meseca zadesila je teška tragedija kada im je od moždanog udara preminuo sin Stefan. Ipak, radost je opet zakucala na njihova vrata jer će za šest meseci dobiti prinovu
Marija i Dalibor Čutura, foto Kurir
Marija i Dalibor Čutura, foto Kurir

Surova igra sudbine u kojoj je pre tri meseca u devetoj godini život izgubio maleni Stefan, sin rukometnog reprezentativca Dalibora Čuture (37) i njegove supruge Marije, pokazala je i svoje drugo lice. Paralelno sa bolnim trenucima koji su im usled gubitka mezimca svakodnevicu zavili u crno, živote im je vedrijim bojama obojio saznanje da će uskoro dobiti prinovu, što su i potvrdili za magazin Story.

- Ništa nismo planirali i Marijina trudnoća desila se spontano. To saznanje zateklo nas je u periodu kada se desila i porodična tragedija. Valjda je tako moralo da bude – kaže Čutura čija će se lepša polovina poroditi za šest meseci.

- Još nismo razmišljali o tome gde će se supruga poroditi. U Rumuniji smo tek nekoliko dana, stariji sin David (11) krenuo je u školu i polako se navikava na okruženje – ističe Dalibor koji, kao ni njegova voljena, ne razmišlja o tome kog pola će biti njihova beba.

- Totalno nam je nebitan pol, samo neka dete bude živo i zdravo – kaže jedan od naših najboljih rukometaša kojem je saznanje o prinovi delimično pomoglo da skrene misli sa teške tragedije koja se sredinom juna dogodila u jednom parku, u španskom gradu Leonu. Spekulacije srpskih i španskih medija o tome da je njegov sin navodno nastradao od udarca kamenom u glavu, Dalibor je demantovao nakon što se u drugoj polovini juna posle tragedije iz Leona vratio u rodni Bezdan. Prema rekonstrukciji tragičnog događaja koji je napravila španska policija i nalaza forenzičara, ali i izjava očevidaca, dečaka su u parku nekoliko minuta pre tragedije ostavili majka i stariji brat koji su kolima produžili da nađu mesto za parkiranje. Stefan je želeo da se pozdravi sa drugarima, ali nekoliko minuta kasnije, kada su došli po njega, videli su grupu ljudi okupljenu oko tela i Hitnu pomoć koja je stigla na mesto nesreće. Dalibor je u tom trenutku bio na pripremama sa reprezentacijom Srbije za Olimpijske igre, ali ubrzo je stigao u Leon gde je potom njegov pokojni sin kremiran. Porodica je odlučila da urnu sa pepelom tragično preminulog mališana zauvek nosi sa sobom i da je ne sahranjuje.

Nikola Rumenić

Ceo tekst pročitajte u aktuelnom broju magazina Story, koji je u prodaji 14.9.2012.

 

 

 

makonda-tracker