Prvi put u Srbiji: Prenos opera i baleta iz Boljšoj teatra i Metropolitena uskoro u Cineplexx-u

0
U bioskopima Cineplexx 13. oktobra počinje sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoja, prikazivanjem opere Ljubavni napitak.

Od oktobra  prvi put u bioskopima Cineplexx, ali i prvi put u Srbiji, prenosiće se opere iz njujorškog Metropolitena i baleti iz Boljšoj teatra.

Posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka, ovi prenosi pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.

Sezonu  prenošenja ovih nefilmskih sadržaja u bioskopima Cineplexx otvoriće 13. oktobra opera Ljubavni napitak  sa jednim od najtraženijih soprana današnjice, Anom Netrebkom. Netrebkovu su posetioci bioskopa Cineplexx već imali priliku da vide u operskoj predsezoni bioskopa, u dramatičnoj operi Ana Bolen, gde je igrala naslovnu ulogu.

Ljubavni napitak otvara i zvaničnu sezonu 2012/2013. u Met-u, a na programu će se naći i poznati naslovi: Otelo, Julije Cezar, Aida, Bal pod maskama i mnogi drugi.

Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopima  Cineplexx je Faraonova kći, po koreografiji čuvenog Pjera Lakota, a na programu je 25. novembra. Neki od naslova koje će posetioci ovih bioskopa imati priliku da vide su i Romeo i Julija, Posvećenje proleća i Bajadera.

Kompletan program prenosa uskoro će biti postavljen na sajtu www.cineplexx.rs. Ulaznice će biti puštene u pretprodaju, a postojaće i mogućnost pretplate na celu sezonu sa popustom.

 

 

makonda-tracker