Vip Mobile dodelio stipendije polaznicima baletske škole

0
U subotu 8. septembra, u baletskoj sali Nacionalne fondacije za igru, priređen je svečani koktel za početak nove baletske i školske godine.

Predstavljeni su pedagozi Akademije Vaganova i Akademije Teatra milanske Skale, kao i domaći stručni tim, koji će sa polaznicima raditi tokom školske 2012/2013.

Roditeljima i deci su se obratili predstavnici kompanije Vip mobile koja je dodelila nekoliko stipendija za polaznike Baletske škole, kao i predstavnici Opšte klinike Belmedic, koja će voditi stalnu brigu o pravilnom napredovanju i zdravlju mladih baletskih talenata.

Među ostvarenim rezultatima ove mlade žkole, vredno je pomenuti da su neki od prošlogodišnjih polaznika već nastavili svoje usavršavanje na  Baletskoj akedimiji u  Monte Karlu, dok je kompanija Aterballetto iz Ređo Emilije nedavno ponudila usavršavanje za nekoliko mladih igrača.

Zahvaljujući angažovanju Ambasade Rusije u pokretanju saradnje sa Akademijom Vaganova iz Sankt Petersburga, glavni pedagog Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u školskoj 2012/2013, je Tatijana Ulitina koja već 15 godina sa uspehom predaje klasičan balet u ovoj prestižnoj instituciji. 

makonda-tracker