PETA: Zmije ubijene zbog Rijaninih čizama ne mogu da plaču kod Opre!

1
Čuvena organizacija za zaštitu prava životinja PETA žestoko je osudila Rijanu i Lejdi Gagu zbog njihovog čudnog modnog ukusa i nazvala ih nakazama.
Rijana, Foto: Profimedia
Rijana, Foto: Profimedia

Nakon što su se poznate pevačice više puta pojavljivale u javnosti u garderobi napravljenoj od životinja, PETA je osula paljbu na njih i nazvala ih nakazama. Rijana je kritikovana pošto se na večeri u jednom restoranu pojavila u čizmama izrađenim od zmijske kože, a Lejdi Gaga zbog toga što je prošle nedelje nosila nekoliko krznenih bundi iako je ranije izjavljivala da mrzi prirodno krzno i da podržava PETA-u.

- Rijana nema predstavu kako su njene čizme napravljene. Ne zna da su zbog njih zmije bile prikovane za drvo i da im je koža odrana dok su još bile žive. Ali, naravno, one ne mogu da idu kod Opre da plaču o tome! – rekao je portparol PETE pozivajući se na pevačicino nedavno pojavljivanje u emisiji Opre Vinfri.

- Nošenje kože reptila je jezivo. Umesto što se trude da budu nakaze sa svojom odećom bolje bi im bilo da se trude da ljudi priznaju njihov talenat - navodi PETA.

Udruženje za zaštitu životinja prošlog meseca je takođe nazvala Gagu licemerom, zato što je, nakon ranijih izjava da nikada ne nosi i ne voli prirodno krzno, u poslednje vreme ipak više puta viđena u javnosti u više različitih bundi.

- Ove slike na kojima se pojavljuješ u bundama od lisice, zeca i vuka govore da, izgleda, imaš amneziju! Šta se desilo? Da li su ti možda stilisti rekli da je krzno lažno, ili si stvarno izdajnik? – napisao je Dejv Metjus, potpredsednik PETE u pismu upućenom Gagi.

Ipak, Rijana i Lejdi Gaga nisu jedine poznate ličnosti koje su izazvale bes ove poznate organizacije. Riz Viterspun, Džesika Simpson i Kim Kardašijan takođe su bivale kritikovane zbog njihovih modnih odabira i nošenja odeće napravljene od životinja.

Tijana Radovanović

makonda-tracker