Novak Đoković: Inspiriše me život Nika Vujičića!

0
Naš proslavljeni teniser Novak Đoković otkrio je da veliku inspiraciju crpi iz životne priče Nika Vujičića, Australijanca srpskog porekla, koji je rođen bez udova, a ipak optimizam i volju za životom deli sa celim svetom. Nik će posetiti Srbiju i 21. septembra
Novak Đoković i Nik Vujačić, foto: YouTube
Novak Đoković i Nik Vujačić, foto: YouTube

Podršku Niku u njegovoj borbi za život bez ograničenja pružio je i najbolji srpski teniser Novak Đoković sa kojim se ovog leta sastao u Majamiju, a tom prilikom snimili su video kojim najavljuju Nikov dolazak u Srbiju. Novak kaže da godinama prati delo planetarno poznatog govornika Nika Vujičića, čije su reči imale veliki uticaj na njegov život i karijeru.

- Ja vas molim, kao veliki poštovalac Nika i njegovog života i svega što on radi, da dođete na njegove govore, da ga podržite, i da poslušate njegovu ličnu priču, jer može da vam da mnogo inspiracije i motivacije i da vam pomogne u vašim životima – rekao je Đoković.

Vujičić se, govoreći na srpskom jeziku, zahvalio Đokoviću na svemu što radi za Srbiju. Zatim, uz osmeh i opasku moj srpski nije uopšte dobar, nastavlja na engleskom.

- Kad sam čuo da je Novak gledao moje video snimke... Samo želim da kažem da je privilegija što sam te upoznao i želim ti sve najbolje – rekao je Vujičić.

Nik Vujičić u Beograd stiže 21. septembra, kad će organizovati i predavanje kao gost princeze Katarine Karađorđević. Posle toga će na Filozofskom fakultetu u Beogradu držati govor ispred hiljadu studenata.

Vujičić će nastupiti u Beogradu 21. septembra, u centru Sava (Velika dvorana, 19h), a u Novom Sadu dan kasnije (Velika dvorana, 19h). Cena karte je 500 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici centra Sava i knjižarama Vulkan u celoj Srbiji. Sav prihod od prodatih karata biće namenjen licima sa hendikepom.

 

Tijana Radovanović

 

 

makonda-tracker