Sanja Beštić predstavlja Art Fusion Project Njujork

0
Talentovana i uspešna rediteljka Sanja Beštić koja poslednjih godina ostvaruje svoje kreativne snove postavljajući pozorišne komade na off Broadwayu, kroz jedinstveni umetnički koncept, Art Fusion Project, predstaviće beogradskoj publici duh Njujorka u petak 7
Sanja Beštić, foto: Marko Poplašen
Sanja Beštić, foto: Marko Poplašen

Art Fusion Project koncipiran je da podrži umetnost u vreme kada umetnost najviše pati. Na jedan inovativan i urban način Art Fusion Project okuplja umetnike svih sfera koji stvaraju i kroz svoj talenat projektuju delo na određenu temu. Prva inspriacija Art Fusion Project je grad Njurjork kao svetski centar moderne umetnosti od slikarstva do vajarstva, od fotografije, pozorišta i filma, dizjana, mode, arhitekture, muzike i multimedijalnog performansa. Sa mesta gde je nastala istorija moderne umetnosti, Sanja prenosi energiju, kreativni duh i pasiju grada koji nikada ne spava.


U modnoj instalaciji se pojavljuju naše poznate mlade kreatorke Ljuba Sikimić, Ines Janković i Jovana Marković zajedno sa poznatim američkim brendom Converse. U foto booth instalaciji pojavljuje se fotograf Nemanja Novaković koji će u toku događaja slikati goste sa Times Square pozadinom i transportovati ih u srce Njujorka, dok izložba fotografija uključuje najbolje srpske fotografe Miloša Nadaždina i Marka Krunića kao i Milana Josipovića koji su svojim kreativnim okom i nemerivim talentom dočarali ovaj jedinstven grad.

Ilustracije Bobana Savića će pokrenuti maštu i na simboličan način prikazati život u metropolis, a nesvakidašnji performans balerina Narodnog Pozorišta upotpuniće doživljaj njujorške umetničke scene.

Istoriju ritma i muzike rođene u Velikoj jabuci predstaviće DJ Mr.Iv a vizuelna hrana za oči biće multimedijalne video prezentacije.

makonda-tracker