Nikola Rađen: Medalja za moje dame

0
Dok sabira utiske sa Olimpijskih igara i pregovara o novom klupskom angažmanu u VK Crvena zvezda, popularni vaterpolista Nikola Rađen otkriva čime je iznenadio svoje ćerkice i prepričava doživljaje iz Olimpijskog sela
  Nikola Rađen, Foto: Ivan Dobričić
Nikola Rađen, Foto: Ivan Dobričić

Sportsko umeće vaterpoliste grčkog VK Hios i našeg reprezentativca Nikole Rađena (27) bilo je jedna od najjačih karika u igri domaćeg tima delfina koji su na upravo završenim Olimpijskim igrama u Londonu osvojili treće mesto. Dok je briljirao u bazenu u kom se sa ostalim saigračima izborio za bronzanu medalju, kršnog Novosađanina iz beogradskog doma glasno su bodrile supruga Ana Rađen (29) i njihove ćerkice Nina (3,5) i Tea (2,5) koje burno reaguju na svako tatino pojavljivanje u medijima. Međutim, u završnim mečevima Nikola je dobio i direktnu podršku sa tribina od svoje supruge, atraktivne plavokose pevačice koja je pred završnicu takmičenja otputovala u britansku prestonicu na najbitnije mečeve naše reprezentacije.

- Ana nije bila u Olimpijskom selu. Provela je u Londonu četiri dana i oduševljena je gradom. Srećan sam što je na dve utakmice bila uz mene i značila mi je njena podrška - priča zgodni sportista koji je mnogo nedostajao svojim naslednicama. Čim se vratio u porodični dom, njegove ćerke su grljenje televizora na kojem vide svog tatu, zamenile burnim izlivima nežnosti.

- Skakale su na ekran, vikale i uzvikivale moje ime i Ana je imala mnogo posla oko njih tokom svakog mog meča. Najbitnije mi je da sam im doneo ono što su mi tražile: dve najveće čokolade koje sam našao i koje su ih beskrajno usrećile. Doneo sam im i prekrivače sa olimpijskim krugovima kakve smo koristili i oduševljene su - ističe Rađen još nesvestan velikog uspeha koji je postigao sa nacionalnim vaterpolo timom.

- Još mi se nisu slegli utisci sa Olimpijskih igara, ali sam siguran da smo donevši medalju u Srbiju napravili veliki uspeh. Nastavili smo niz osvajanja medalja na svim takmičenjima počevši od 2008. do sada i potvrdili smo koliko dobre energije postoji u našoj ekipi koju krase divna prijateljstva. Ne padamo ni u najtežim situacijama i međusobno se podržavamo i bodrimo što je odlična formula uspeha - kaže Nikola kojem je boravak u Londonu ujedno i drugo učešće na najprestižnijem svetskom sportskom takmičenju.

- Drugačiji su mi utisci, iako je medalja ista. Mnogo mi je bilo lepše u Londonu nego u Pekingu. Objekti i borilišta izgledaju neverovatno. Englezi su se potrudili da organizacija bude perfektna, a ja sam mali deo atmosfere delio i sa pratiocima na Twitteru kojima sam želeo da dočaram Olimpijsko selo. Ulovi za boravak tamo bili su vrhunski: od menze, preko transporta do smeštaja. Iako se u javnosti spekulisalo da su nam kreveti za spavanje mali, to nije istina - smeje se jedan od naših najuspešnijih olimpijaca koji će uskoro promeniti klupske boje i možda se vratiti u Srbiju.

- Istina je da pregovaram sa Crvenom zvezdom i najverovatnije ću ostati u Srbiji, ali još ništa nije definitivno - kaže poznati sportista koji ne isključuje mogućnost skorog proširenja porodice.

- Voleo bih da dobijemo prinovu, ali o tome ćemo misliti kada završim sa aktuelnim poslovnim prioritetima i pronađem adekvatan klub u kom ću nastaviti karijeru - zaključuje dvadesetsedmogodišnji vaterpolista.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker