Sanja Jovićević i Branimir - Bane Popović: Romansa više nije tajna

1
Glumica Sanja Jovićević i njen kolega Branimir - Bane Popović više ne kriju svoju vezu koju su započeli nakon njegovog razvoda od podgoričke slikarke Milene Jovićević
Sanja Jovićević i Branimir - Bane Popović, Foto: Story press
Sanja Jovićević i Branimir - Bane Popović, Foto: Story press

Glumica Sanja Jovićević (24) već godinu dana je u strasnoj vezi sa popularnim kolegom Branimirom - Banetom Popovićem (45) sa kojim igra u hit seriji Budva na pjenu od mora. Par je romansu započeo nakon glumičinog raskida sa jednim poznatim crnogorskim fudbalerom i posle Popovićevog razvoda od crnogorske slikarke  za koju se spekuliše da je Sanjina rođaka. U javnosti su se prvi put zajedno pojavili na Filmskom festivalu u Herceg Novom gde je Popović ove nedelje imao premijeru novog filma As pik. Na Kanli kulu nisu došli ruku-podruku iako su pre toga ne krijući se od radoznalih pogleda skoro dva meseca proveli na bazenu hotela Splendid u Bečićima, gde su se između ostalog družili i sa Sanjinim profesorom na FDU Cetinje i ministrom kulture u Vladi Crne Gore Branislavom - Đagom Mićunovićem. Mada se donedavno u medijima naglašavalo kako je Branimir svojoj devojci i profesor na fakultetu, ispostavilo se kako to nije tačno, iako su jedno drugo zapazili upravo na Fakultetu dramskih umetnosti gde ona studira, a on predaje. Iako su u početku krili da su zajedno, Sanja i Bane vremenom su se opustili, a nedavno su na Cetinju započeli i zajednički život dokazavši kako im za kvalitetan odnos ne smeta razlika od dvadeset i jedne godine. Spekuliše se i kako je razlika u godinama između Sanjinih roditelja prilično velika pa je ovu fatalnu vezu njena porodica bezrezervno prihvatila.

Ipak, Sanja i Bane na javnom mestu uglavnom se ne drže za ruke, niti se ljube pred kolegama na snimanju i na fakultetu, kako se među filmskim poslenicima ne bi pronela priča da joj Popović pomaže u karijeri. Ni kada je otpočelo snimanje serije Budva na pjenu od mora, niko iz glumačke i produkcione ekipe nije znao da su zajedno, a Sanja je ulogu dobila regularno na kastingu, a zahvaljujući Banetovom poznanstvu sa braćom Milanom i Mimom Karadžićem.

Mada im je romansa jedna od najskladnijih na crnogorskoj javnoj sceni, emotivni partneri nalaze se pred prvim iskušenjem u svom odnosu. Naime, narednih sedam meseci njih dvoje provešće razdvojeni budući da Popović u Hrvatskoj počinje snimanje serije Larin izbor. Glumac će zbog toga skoro sve vreme boraviti u Splitu što će veoma teško pasti mladoj glumici. Ovaj ljubavni par u prvom serijalu Budva na pjenu od mora imao je samo jednu zajedničku scenu. Snimljena je u kazinu Maestral, a nakon kraće rasprave zapečaćena je poljupcem. U drugom delu serijala trgovac amforama i ćerka serijskog junaka Sava Bačića nemaju ljubavnih scena, ali će zato Banetov junak Martin biti u ljubavnom iskušenju sa glumicom Marijom Karan čiju je junakinju, art dilera Anđelku, na kraju i zaveo.

I dok su njihove role u seriji isprepletane strasnim zapletima, Sanja i Bane privatno uživaju u opuštenom odnosu ne opterećujući se formalnim okvirima veze.

- Nikada nisam doživela zabranjenu ljubav. Smatram da ona mora biti zasnovana na poštovanju, poverenju i iz toga se rađa sloboda koju bih uporedila sa srećom koju ljubav između dvoje ljudi donosi. Isto kao ptica, ako je držiš nežno, ona će se osećati slobodno i ostaće ti u ruci. Tako je i sa mnom - rekla je lepa Podgoričanka pre nekoliko meseci za Story ne želeći da potvrdi romansu sa Popovićem, ali zato je otkrila kakav tip muškarca je privlači.
- Mora da ima pozitivnu energiju i osmeh. Uvek sam govorila kako ne postoje ružni i lepi ljudi, već samo pozitivni i negativni. Fizički izgled jeste bitan, ali ne i presudan te smatram kako je harizma najvažnija. Rad na sebi, kako spolja, tako i iznutra, veoma je bitan jer svojim delima čovek slika sopstvenu ličnost, kao što je to rekao Fridrih Shiller - kaže glumica koja za razliku od lika Bojane Bačić u seriji Budva na pjenu od mora, privatno ima više sreće u ljubavi, a za to je najzaslužniji markantni Bane Popović.

Nikola Rumenić

makonda-tracker