Bajaga i Instruktori nastavljaju turneju po bivšoj Jugoslaviji

1
Bajaga i Instruktori u nastavku turneje nazvane po novom CD albumu Daljina, dim i prašina u nekoliko dana krajem avgusta preći će velike udaljenosti kako bi stigli na tri velika nastupa na različitim krajevima bivše Jugoslavije - u Istri, Toplici i glavnom gra

Posle nedavnog nastupa na Gitarijadi Zaječar (pred preko 12.000 posetilaca što je rekord u istoriji ove višedecenijske manifestacije) bend Momčila Bajagića kraći odmor prekida nastupom 24. avgusta na tradicionalnoj pučkoj svetkovini Bartulji u živopisnom istarskom mestu Žminj (oko 620 km od Beograda).

Bend se vraća kombijem od Žminja u Hrvatskoj do Beograda (opet oko 620 km), a odatle se potom ide do Blaca u centralnoj Srbiji (oko 240 km), gde će nastupiti 26. avgusta (23:00) na zatvaranju trodnevnih Dana šljive.  Organizatori jubilarnog desetog izdanja ove manifestacije (gde je besplatan program za posetioce) očekuju da će samo Bajagu i Instruktore pratiti oko 20.000 ljudi.

Bend se iz Blaca vraća za Beograd (opet oko 240 km), a odatle kreće za Skoplje (440 km) gde će svirati 29. avgusta prve večeri masovke simbolično nazvane Pivolend, koja se održava na prostoru ispred dvorane Boris Trajkovski.


makonda-tracker