Režiser Toni Skot izvršio samoubistvo

0
Čuveni holivudski režiser Toni Skot, koji je režirao velike akcione hitove kao što su Top gun, Grimizna plima i Poslednji skaut, izvršio je juče samoubistvo skočivši sa mosta u Los Anđelesu.
Toni Skot, foto: Profimedia
Toni Skot, foto: Profimedia

Prema navodima agencije AP, šezdesetosmogodišnji režiser Toni Skot viđen je juče oko podneva kako parkira automobil na mostu Vinsent Tomas, nakon čega se popeo na ogradu i bez oklevanja skočio. Njegovo telo izvađeno je nakon nepuna tri sata, a policija je ubrzo pronašla i Tonijevo oproštajno pismo u njegovoj kancelariji, ali sadržaj pisma još uvek nije poznat.

- Potvrđujemo da Toni Skot više nije sa nama. Porodica moli javnost da poštuje njihovu privatnost - saopštio je Skotov portparol Sajmon Hols.

Toni, inače mlađi brat takođe proslavljenog režisera Ridlija Skota, bio je poznat po filmovima visokog tempa, a poseban pečat filmovima je davao dinamičnom montažom i digitalnim efektima.

U karijeri je snimio više od 20 filmova. Imao je izuzetnu saradnju sa Denzelom Vošingtonom, a poslednjih meseci se pričalo da snima nastavak Top guna zajedno sa Tomom Kruzom.

Tijana Radovanović

makonda-tracker