Dušan Borković trijumfovao u Švajcarskoj na Evropskom šampionatu

0
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković član Nisotec Racing Team-a zabeležio je i sedmu pobedu u ovogodišnjem Evropskom šampionatu u brdskim trkama (FIA European Hill Climb 2012.).

Borković je danas bio najbolji u Švajcarskoj (Course de côte St-Ursanne - Les Rangiers). Ovom pobedom Borković je došao na korak od titule Šampiona Evrope. Do kraja sezone ostale su još dve trke (Slovenija, Hrvatska).

U Švajcarskoj je Borković postavio novi rekord jedne od najbržih i najopasnijih staza (klasa I automobili), koji je za čak 2 sekunde bolji od prethodnog. Dušan sada drži rekorde na 8 evropskih staza. Još jedno sjajno izdanje Dušana Borkovića i Nisotec Racing team-a. Trka u Švajcarskoj je vožena po tropskoj vrućini.

Srpski šampion je u dve vožnje bio najbolji, imao već osiguranu pobedu, pa je odustao od trećeg pojavljivanja na stazi. Posle velikih tehničkih problema prethodnih nedelja čije je otklanjanje mnogo koštalo, odustajanje od treće vožnje se pokazalo kao mudar potez.

- Radujem se što mi je evropska šampionska titula sve bliže. Ovo je jedna od najopasnijih staza i moram reći da sam srećan što je sve bezbedno završeno, a kada se tome doda i činjenica da sam pobedio uz novi rekord, onda je svima jasno zbog čega sam izuuzetno zadovoljan. Današnju pobedu posvetio sam kolegi Milošu Spasojeviću – Spaletu koji je imao tešku nesreću u subotu, tokom treninga za trku na Tari. Želim mu da se što pre oporavi od teške nesreće – izjavio je po završetku takmičenja Dušan Borković. Sledeća, pretposlednja trka Šampionata Evro biće vožena sledećeg vikenda u Sloveniji (18. GHD Ilirska Bistrica 2012).

makonda-tracker