Penelope Kruz: Kraljica filmskog platna

0
Muza španskog oskarovca Pedra Almodovara, našla se na naslovnoj strani W magazina za septembar
Penelope Kruz, foto: wmagazine.com
Penelope Kruz, foto: wmagazine.com

Kada je imala samo 18 godina, Penelope je sušila tek opranu kosu u svojoj kući u Madridu kada je telefon zazvonio. Njen prvi film Šunka, šunka je sa opuštenom golotinjom i seksi zapletom postao hit u Španiji, a Penelope je bila zvezda u usponu. Osoba koja ju je tada pozvala, bio je Pedro Almodovar, sa kojim je od rane mladosti priželjkivala saradnju. San je počeo da joj se ostvaruje.

Sudbina kao da je htela da spoji dvoje mladih koji su igrali u filmu Šunka, šunka, i posle mnogo godina učinila ih je supružnicima.

- Ako smo tako dobar ljubavni par na filmu, zašto ne bismo stalno radili zajedno? - prokomentarisala je španska lepotica tadašnju saradnju sa Havijerom Bardemom.

Sve to kao da je čuo Vudi Alen, koji ih je angažovao za svoj film Viki, Kristina, Barselona, gde njih dvoje igraju strastvene ljubavnike. 

Havijer i Penelope imaju sina Lea. Iako je oduvek bila tajanstvena povodom svog privatnog života, još je zatvorenija kada je u pitanju njen jedinac.

- Mislim da je ona u stanju da ubije paparaca koji bi fotografisao njenog sina - rekao je u šali Almodovar.

- Oduvek sam znao da će Penelope biti sjajna majka, ona nema strah od ljubavi, što se može zaključiti i iz njene glume - uozbiljio se Pedro.

Glumica na početku svoje karijere gotovo da nije govorila engleski, a sada govori tri jezika, pored maternjeg tečno priča engleski i italijanski.

Zorana Stanković

makonda-tracker