Irina Radović: Uz ćerku sam podetinjila

0
Voditeljka emisije Žene, Irina Radović, prenosi impresije sa svog prvog letovanja u Sloveniji gde je bila sa ćerkicom Iskrom koja već sada pokazuje sve mamine vrline, ali i mane
Irina Radović, Foto: Privatna arhiva
Irina Radović, Foto: Privatna arhiva

Pošto je tokom čitave godine imala sijaset obaveza oko emisije Žene na TV Prva, voditeljka Irina Radović (35) poželela je da se tokom leta potpuno posveti svojoj ćerkici Iskri (4), a ove godine njih dve su se prvi put same uputile na odmor. Kao prvu destinaciju za putešestvije koje će nastaviti do jeseni odabrale su Terme Čatež u Sloveniji gde su provele pet dana. Tokom boravka u prelepoj prirodi, Irina i njena naslednica potrudile su se da nadoknade propušteno zajedničko vreme koje im je nedostajalo dok je voditeljka bila na poslu, a Iskra u vrtiću.

- Konačno smo nas dve devojke prvi put otišle same na letovanje i do sada smo uvek išle u društvu. Iskra je bila toliko uzbuđena da nikada nije bila bolja, a ni poslušnija. Imale smo bogat i zanimljiv sadržaj, a tokom boravka u Sloveniji shvatila sam da je moje dete odjednom poraslo – priča ponosna mama koja je presrećna zbog toga što je imala mogućnost da provede kvalitetno vreme sa svojom naslednicom.

- Kriterijume u vaspitanju nikada ne spuštam. (Smeh) Kod nas postoji dogovor i ona odlično zna šta to znači. Nisam morala da brinem ili da je opominjem kada treba da izađe napolje jer smo bile na termalnim bazenima gde je voda topla. Uživale smo i ni u jednom trenutku nije bilo mesta za stres i razmirice. Kada dobiješ svog potomka ili ostaneš veliko dete kao što je to slučaj sa mnom ili se ponovo vratiš u taj uzrast. Tako smo moja ćerka i ja zajedno išle i na tobogane, a ja sam postala adrenalinski zavisnik i moraću uskoro da probam ekstremne sportove – smeje se voditeljka koja će zahvaljujući brojnim anegdotama dugo pamtiti ovo letovanje.

- Iskra se kupala u bazenu sa decom iz Italije i Nemačke, a u jednom trenutku okrenula se prema meni i rekla: Mama, oni mene ništa ne razumeju. Rekla sam joj da ni ona njih ne razume jer ne zna njihov jezik, na šta mi je odgovorila: Kako ne znam, pa znam engleski: one, two, three, four... Bila je preslatka, naročito što ta druga deca nisu govorila engleski jezik – prepričava Irina koja namerava da čitavo leto provede sa ćerkom.

- Nedostajalo mi je da budem ceo dan s njom i to mi se sada desilo. Potpuno smo bile upućene jedna na drugu i tek sada primećujem koliko je s godinama zrelija, kao da mi i ljubav izjavljuje na drugačiji način nego što je to do sada činila. Sve to mi je nedostajalo – govori Irina koja već sada osmišljava Iskrinu proslavu četvrtog rođendana u septembru, ali je i priprema za umetničke sekcije koje Iskra naprosto obožava.

- Njena interesovanja su balet, igranje, pevanje, a voli da ide i u pozorište. Ima svoje lutke i izvodi predstave s njima jer sada ume i sama da se zaigra, a sve njene igračke dobijaju svoje uloge. Nedavno sam je posmatrala u parku kada je prvi put u životu uzela hula-hop od druge devojčice, a iako nije uspevala da ga vrti oko struka, bila je uporna dok na kraju nije uspela, kakva sam i ja bila kao dete. To je u neku ruku dobro jer želi da ostvari svoj cilj, dok je s druge strane loše zato što ide glavom kroz zid i to je moja osobinu, ali nadam se da ona neće biti takva – zaključuje Irina.

Ksenija Konić

 

makonda-tracker