Janko Tipsarević: Ko kaže da nisam dobar muž

0
Mada je osvojio prvo mesto na turniru u Štutgartu i ostvario važan napredak u ostvarenju svojih profesionalnih snova, teniser Janko Tipsarević apostrofirao je ljubav prema supruzi Biljani daleko ispred lične karijere
Janko Tipsarević, Foto: Profimedia
Janko Tipsarević, Foto: Profimedia

Početak jula je vreme kada porodica Tipsarević ima nekoliko razloga za slavlje. Ovoga puta, Janko Tipsarević (29) pobrinuo se da se na listi njemu značajnih julskih datuma nađe još jedan - dan kada je supruzi Biljani (28) poklonio prvu nagradu osvojenu na turniru u Štutgartu. S obzirom na to da je četvrtog jula proslavio godišnjicu braka sa svojom voljenom ženom, a dva dana kasnije zagrlio je i čestitao rođendan, popularni Tipsa još tada se odvažio da svojoj lepšoj polovini obeća kako će, ukoliko osvoji turnir u Štutgartu, glavnu nagradu pokloniti osobi za koju ističe da mu je najveća podrška.

- Ljubavi, došao sam i doneo ti doručak, ono što ti najviše voliš. To je bila moja supruga koja je izašla bez mene, ali ja sam bio dobar i kupio sam joj musli i voće, tako da nikada ne može da kaže kako nisam dobar muž - reči su srpskog sportiste u jednom od zabeleženih video-materijala.

Osmi teniser sveta ne krije kako ga supruga inspiriše da igra sve bolje, a pored osmeha koje mu šalje za vreme mečeva, Janku je izgleda potrebno da nešto i obeća kako bi uspeh bio zagarantovan. Nakon što je osvojio poslednji poen u finalnom meču, energični Beograđanin okrenuo se ka boksu u kome je sedela njegova supruga, nasmejao se i rukama simulirao vožnju volanom. Srpski teniseri su u svetu belog sporta poznati kao šoumeni, a sve spomenuto bila je samo uvertira pred zabavu koju je Tipsarević priredio prilikom dodele pehara i nagrada.

- Jesam li ja dobar muž ili nisam! Bio joj je rođendan, a pre nekoliko dana bila nam je i godišnjica braka. Tada sam izjavio da će auto biti njen i ostajem pri tome - glasio je odgovor Tipsarevića na pitanje da li će ključevi modela Mercedes SLK 350 odista otići u Biljanine ruke.

S obzirom na Jankove sportske obaveze, mladi bračni par još ne razmišlja o potomstvu, ali neretko nailazimo na njihovu potvrdu skladnog odnosa i velike ljubavi.

- Iako je pesnik Duško Radović govorio: Reči ne treba trošiti, nas dvoje smo tu veliki rasipnici. Ipak, dela imaju najveću vrednost - smatra Biljana Tipsarević.

O Gospode, hoćeš li mi kupiti Mercedes Benc, numera Dženis Džoplin bila je muzička podloga za vreme ceremonije dodele nagrada u Štutgartu, a organizatori su u tom trenutku na šljaku dovezli raskošni beli automobil. Janko je pozvao suprugu da siđe na teren i isproba novi četvorotočkaš, ali je ona posle nećkanja ipak ostala na tribinama odakle je Janku poslala nekoliko poljubaca. S obzirom na to da se njegova supruga postidela da bude jadan od vinovnika zabave, Tipsarević je odlučio da on bude taj koji će na licu mesta isprobati mašinu. Ušao je u kola, otvorio prozore i nekoliko sekundi pritiskao trubu proslavljajući osvajanje prvog mesta. Janko je turnir napustio bogatiji za 65 hiljada evra, ali je još jednom pred svima pokazao i dokazao ljubav prema svojoj izabranici.

Stefan Tošović

 

makonda-tracker