Silvester Stalone: Ponizno vas molim da ostavite dušu mog sina na miru

0
Glumca Silvestera Stalonea potpuno je slomila smrt najstarijeg sina Sagea koji je četiri dana nakon što je preminuo pronađen u svom stanu i mada je poznato da je umro od prevelike doze lekova za spavanje, još se ne zna da li je reč o samoubistvu ili spletu nes
Silvester Stalone, foto: Profimedia
Silvester Stalone, foto: Profimedia

Splet nesrećnih okolnosti ili gubitak želje za životom, to se još ne zna, ali je sasvim sigurno da je prošlog petka pronađeno beživotno telo Sejdža Stalonea (36), najstarijeg sina slavnog glumca Silvestera Stalonea (66). Naime, on je pronađem mrtav u svom domu u Holivudu, a zvaničnu potvrdu ove tragične informacije dali su i policija i njegov advokat. Policija je u svom saopštenju navela da su pronašli mlađeg Stalonea kada su došli da provere šta se s njim događa s obzirom na to da su njegovi prijatelji prijavili da se četiri dana ne javlja na telefon i ne izlazi iz stana. Ipak, Džordž Braunštajn, advokat nesrećnog momka, predstavio je potpuno drugačiju tvrdnju i u javnost izneo podatak kako ga je u stanu pronašla kućepaziteljka. Ipak, svi se slažu u jednom: Sejdž je pronađen četiri dana nakon smrti i pored njega su nađene prazne bočice od pilula za koje se pretpostavlja da su mu presudile, ali i da mu je stan bio u potpunom haosu. Bilo kako bilo, talentovani producent i reditelj zauvek je napustio ovaj svet i svoju porodicu ostavio skrhanu bolom.

Tačan uzrok Sejdžove smrti još nije otkriven, pa iako mnogi mediji pišu da se ubio konzumacijom prevelike doze tableta za spavanje, u policiji tvrde da u njegovom stanu nema znakova provale i nasilja pa ne sumnjaju na krivično delo. Slučaj je preuzela kancelarija mrtvozornika u Los Anđelesu. The New York Post piše da se Sage Stalone najverovatnije predozirao tabletama, ali nije jasno da li reč o samoubistvu ili nesrećnom slučaju.

- To je tragedija. Bio je mlad, izuzetno talentovan i dobar redatelj, ali i prekrasna osoba - izjavio je advokat Sejdža Stalonea. Mada je rekao da se ne zna sve pojedinosti, Džordž Braunštajn smatra kako je reč o nekoj vrsti tragične nesreće ističući da je sin poznatog glumca uvek bio pun života i nikada nije bio depresivan.

I slavni Silvester na kratko se obratio medijima nakon što je njegov predstavnik za štampu rekao da je skrhan bolom i veoma pogođen naglim gubitkom sina. Inače, Sejdž je mlađi od dvojice sinova iz prvog braka čuvenog glumca sa Sašom Čak s kojom se razveo nakon decenije braka, davne 1985. godine.

- Ne postoji veći bol nego kada roditelj izgubi dete– vidno potresen izjavio je Stalone.

- Zato molim ljude da poštuju sećanje na mog talentovanog sina. Osećam sažaljenje prema njegovoj voljenoj majci, a ovaj mučan gubitak ostaviće ožiljak na našim životima. Sejdž je bio naše prvo dete,  centar našeg sveta i ponizno vas molim da sećanje i dušu mog sina ostavite na miru.

Sejdž je prvi put zaigrao kao glumac 1990. godine u petom nastavku sage o bokseru Rokiju Balboi, ulozi koja je proslavila njegovog oca s kojim je posle šest godina nastupio i u filmu katastrofe Daylight. Ipak, pored vrtoglavog uspeha, kasnije je igrao samo u niskobudžetnim filmovima, potom je počeo da se bavi režijom i produkcijom. Debitovao je sa dokumentarcem Alan Yates, a snimio je i prvi kratki film Vic.

Stalone i njegova prva supruga Sasha pored pokojnog Sejdža imaju i sina Serdžoa (31), dok glumac iz ostalih brakova sa Bridžit Nilsen i Dženifer Flavin ima još troje dece: Sofiju, Sistin i Skarlet. Svi oni zamolili su medije da im dozvole da u miru i tišini isprate svog voljenog najstarije brata.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker