Emina Jahović i Mustafa Sandal: Jadran nam je podgrejao strasti u braku

0
Kad god su u prilici, supružnici i muzičke zvezde Emina Jahović-Sandal i Mustafa Sandal odlaze zajedno na kraća putovanja gde se u potpunosti posvećuju jedno drugom i svojoj ljubavi
Emina Jahović i Mustafa Sandal, Foto: Miloš Ćetković
Emina Jahović i Mustafa Sandal, Foto: Miloš Ćetković

Leto je počelo dinamičnije nego ikad za pop zvezdu Eminu Jahović (30) i njenog supruga, turskog pevača Mustafu Sandala (42). Skladni par je prošlog petka posetio Budvu, gde je zanosna pevačica 13. jula nastupila na objedinjenoj proslavi povodom rođendana Turističke organizacije Budve i Dana državnosti Crne Gore. Samo dan nakon što je Mustafa sa terase hotela Avala u kojem su odseli gledao svoju voljenu, ona ga je povela na krstarenje jahtom. U budvansku marinu došli su u društvu nekoliko prijatelja, odakle su gliserom Sara isplovili put Kraljeve plaže, nadomak Svetog Stefana, gde su uživali na ručku.

- Mustafa je oduševljenjem prirodnim lepotama Crne Gore, bojom Jadranskog mora, pozitivnom energijom posetilaca i domaćina u Budvi, ali i kulinarskim specijalitetima. Moj suprug je profesionalni jedriličar i ranije je baš mnogo jedrio. Dugo je imao jedrilicu i često je išao sam na putovanja i u morske avanture na velikim talasima. U Crnoj Gori ih nije bilo, ali zato je krstarenje bilo veoma dinamično, ali i pomalo romantično. Iako mu je i pilotiranje velika ljubav, Mustafu više fascinira voda. Imamo i svoj brod kojim on često upravlja i moram priznati da je s avanturistom   zanimljivo biti u braku– kaže Emina za Story, a ni njena jača polovina ne krije oduševljenje zbog posete Crnoj Gori.

- Emina mi je uvek govorila lepo o Crnoj Gori, ali zaista nisam verovao da je obala ovako divna. Zaljubio sam se u Budvu koja je prepuna pozitivne energije i zaista sam uživao u tom za mene kratkom trodnevnom odmoru – kaže turski pevač, dok Emina dodaje kako su ljubav prema sportu preneli i na troipogodišnjeg sina Jamana.

- Ne forsiramo Jamana niti imamo od njega visoka očekivanja da bude profesionalni sportista, ali on zaista obožava tenis.

Kada smo u Istanbulu, život nam je prilično dinamičan i ispunjen sportskim aktivnostima, zato koristimo svaku priliku da odemo u našu kuću pokraj mora u letovalište Gjodžek, koja je naš drugi, letnji, dom – objašnjava zanosna Novopazarka.

- Suprug i ja obožavamo sport i svake večeri igramo tenis, mnogo plivamo, krstarimo, skijamo na vodi... Ljubav prema sportu i muzici dodatno nas je zbližila još dok smo se zabavljali i zbog zajedničkih interesovanja nikada nam nije dosadno – priča Emina kojoj izuzetno prija boravak na moru, što se ne bi moglo reći i za letenje.

- Sreća pa nemam problem sa ljuljuškanjem na talasima i ne patim od morske bolesti, ali zato se plašim letenja. Na vodi mi osećaj sigurnosti daje to što u slučaju nezgode uvek mogu da skočim u more – kaže pevačica koja je odmah po povratku iz Crne Gore nastavila svoju letnju pustolovinu sa suprugom.

- Već smo svi porodično pristigli u kuću u Gjodžeku, a mlađem sinu Javuzu ovo je prvo letovanje. Kupamo ga u moru nekoliko puta po deset minuta i mada ima nepunih pet meseci, primećujem da mu se to izuzetno dopada. Presrećan je kada se brčka u plićaku, što obavezno demonstrira širokim krezubim osmehom, za razliku od Jamana koji je bio pravi mali mrgud kada je reč o kupanju u moru. Sinovima izuzetno prija klima u Gjodžeku i nastojaćemo da se što duže odmaramo tokom leta – kaže lepa pevačica i ne krije da kratka putovanja na koja povremeno odlazi samo sa suprugom, poput ovog nedavnog u Crnoj Gori, dodatno podgrejavaju strasti u njihovom braku, kao i da su priče o ljubomori deo njihove prošlosti.

- Mislim da smo to prevazišli. Ljubomora je prisutna samo onda kada postoji nesigurnost. Ona je kao virus i otrov u sistemu, a mi smo ga se rešili. Naš brak je utemeljen na mnogo ljubavi i poštovanja, sve ostalo je postalo irelevantno – iskren je Mustafa čija voljena potvrđuje da sa turskim superstarom živi život iz bajke.

- Imamo lep recept za život i ni u čemu se ne pretvaramo. Ne živimo život suprotan onom kakav je predstavljen u javnosti. U odnosu na druge parove, privilegovani smo zbog toga što nemamo fiksno radno vreme, već nam obaveze dozvoljavaju da duže budemo sa decom. Kada poželimo da se osamimo, kao dok smo bili u Budvi, mi to i učinimo. Često na nekoliko dana odemo u šoping do Italije, Francuske ili Amerike. Tim našim putovanjima neizmerno se raduju i moja i Mustafina majka. On nema ni brata ni sestru pa su njegovoj mami Jaman i Javuz jedina unučad i voli kada ih čuva u duetu s mojom mamom Senijom. Međutim, uvek kada se vratimo sa putovanja na koja idemo sami, deca su nam mnogo razmaženija – ne krije Emina koja je nakon drugog porođaja znatno brže povratila liniju, nego kada je 2008. na svet donela starijeg sina. Ipak, tabloidi su je optužili da je mršava, bezmalo anoreksična, zahvaljujući ugradnji silikonskog balona u želudac koji izaziva osećaj sitosti.

- Ja sam dete iz lekarske porodice i znam da snaga na usta ulazi. Veliki sam gurman i gde god da putujem, razmišljam o tome šta ću jesti pa je priča o balonu u želucu apsurdna zato što se kosi s mojim karakterom. Svi koji me poznaju sigurno bi rekli da je to najveća budalaština koja se o meni pojavila. S druge strane, od detinjstva se bavim sportom, svakodnevno treniram i vodim računa o režimu ishrane. Sve kalorije potrošim bavljenjem sportom, a i majka sam dvojice dečaka koji zahtevaju punu pažnju tako da sam stalno u pokretu. Isto tako, ni genetski nisam predisponirana za gojaznost pošto su svi u mojoj porodici vitki – kaže gospođa Jahović-Sandal kojoj odluka o trećem detetu ne zavisi od toga koliko će brzo vratiti zanosnu figuru.

- Nesebična sam majka i da je samo do brige o mom telu i figuri, rodila bih desetoro dece. Ali decu treba podizati, vaspitavati ih, posvećivati im pažnju i napraviti od njih ljude. Mislim da Mustafa i ja u tome uspavamo, iako ne smatram da je to danas lako. Kada sam kao devojčica dobila prvu barbiku od brata, nije bilo srećnije osobe od mene, a danas je klincima teško ugoditi – ističe Emina, a Mustafa se nadovezuje:

- Odgajanje dece je ozbiljan posao kojem smo oboje posvećeni. Mnogo ljubavi i truda pružamo svojim sinovima, tako da nam svakako prija ovakva vrsta odmora kakvu smo imali nasamo u Crnoj Gori – kaže turski pevač koji se kao otac ostvario u svojim kasnim tridesetim godinama.

 - Mustafa i ja smo odgovorni roditelji i podjednako smo ozbiljni, mada se njemu roditeljstvo dogodilo nešto kasnije. Ja ću, međutim, zauvek negde u duši ostati dete, pa ću tako i kao penzionerka sigurno izlaziti u neki klub za bake, ali to ne znači da sam neodgovoran roditelj – zaključuje uz osmeh lepa pevačica koja će na jesen obradovati obožavaoce novim singlom Žena zmaj.

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker