Večeras počinje Baskerfest, festival uličnih zabavljača

0
Beograđani će od 2. do 5. avgusta u okviru Beogradskog letnjeg festivala moći da uživaju i u festivalu uličnih zabavljača. Nastupe nekoliko domaćih i stanih kompanija uličnog teatra posetioci će imati prilike da gledaju na Trgu Republike, u Knez Mihаilovoj uli

Na Festivalu će učestvovati više od dvadeset vrhunskih umetnika iz celog sveta - žongleri, klovnovi, akrobate...

Baskerfest nа Belefu objedinjuje nаstupe nekoliko kompаnijа uličnog teаtrа iz više zemаljа Evrope. Njihovi nаstupi predstavljaju rаzličite аtrаkcije, od klаsičnog žonglirаnjа cirkuskih umetnikа sа vаtrom i životinjаmа, preko аkrobаtske vožnje biciklа nа žici, rаzаpetoj između krovovа visokih zgrаdа, do аutodromа, preletаnjа rаznih preprekа u аutomobilu.

Svi sadržaji su potpuno besplatni, a svojim prisustvom na prometnim beogradskim lokacijama, ovi ulični zabavljači biće deo kulturne manifestacije koju će videti brojni posetioci.

Ceremonija otvaranja Baskerfesta na Trgu Slobode biće održana 2. avgust 2012. 20 časova, a u periodu od 3. do 5. avgusta, svakog dana održavaće se četiri tridesetominutne predstave na pet lokacija istovremeno i to u terminima od 18, 19, 20 i 21h.

 

makonda-tracker