Jelena Rozga: Dečko me čuva kao malo vode na dlanu

1
Ljubav je pokreće, čini je poletnom, srećnom i nasmejanom, pa pevačica Jelena Rozga sve češće razmišlja o tome da sa svojim izabranikom zasnuje porodicu i jedva čeka dan kada će se ostvariti u ulozi majke
Jelena Rozga. Foto: Marko Grubišić
Jelena Rozga. Foto: Marko Grubišić

Već godinama svojim emotivnim životom šarmantna Jelena Rozga (34), htela to ili ne, već godinama svojim emotivnim životom intrigira pažnju medija, koliko zbog svoje tajanstvenosti, toliko i zbog toga što važi za jednu od najatraktivnijih pevačica u regionu. Ne obazire se na komentare o svom privatnom životu i sigurnim korakom gradi zavidnu karijeru. Nakon što je nedavno objavila numeru Solo igračica, pre nekoliko dana obradovala je fanove i letnjim hitom Dobitna kombinacija. Bivša pevačica grupe Magazin pronašla je dobitnu kombinaciju i u privatnom životu pa sada s ponosom ističe da je srećna u ljubavi. Ipak, leto će većim delom provesti razdvojena od svog dragog.

- Volimo se, razumemo i poštujemo. To je po mom mišljenju tajna uspešne veze. Meni će ovo leto proteći radno, pa ću retko viđati svog dečka. On me razume i podržava u svemu i nikada me ne kritikuje što malo vremena provodimo zajedno. Kad volim i kad sam voljena, onda bolje funkcionišem, sve je lepše i imam više energije i volje za sve. Jer, ljubav je osnovni pokretač svega, zar ne? – konstatuje Jelena koju je tajanstveni izabranik osvojio svojom pažnjom i dobrotom, ali važno je i to što ume da toleriše njene mane.

- Kada sam umorna i neispavana, smetaju mi sitnice i ne mogu da se suzdržim, pa planem i kažem stvari koje ne mislim. Tada na scenu stupa razumevanje. Ako on shvati da je sve to zbog umora, ja ću se brzo nakon toga izviniti jer znam da nisam u pravu – iskrena je pevačica koja kao i većina pripadnica nežnijeg pola ne može bez romantike u vezi.
- Takve gestove uglavnom prepuštam svom dečku, on ima više slobodnog vremena. (Smeh) Razmažena sam u ljubavi i volim da me drži kao malo vode na dlanu. Uživam u tome da me drage osobe paze, maze, obasipaju ljubavlju, ali volim i da imam svoj prostor, ličnu slobodu.  Dakle, volim da provedem vreme sa svojim dečkom, ali i da izađem sa prijateljicama ili otputujem negde s njima - ističe Rozga, a iako na svako pitanje ima spreman odgovor, jedno je posebno iritira.

- Dosadila su mi pitanja poput onog kada ću se udati. Nigde se meni ne žuri. Taj papir mi ništa ne znači, ali kada budem rešila da rodim dete, možda tada uplovim i u bračne vode. Velika mi je želja da se ostvarim u ulozi majke, ali mislim da ću sačekati još malo pošto mi je na prvom mestu karijera. Kada se odlučim na taj korak, moraću da usporim ritam i posvetim se porodici. Unapred se radujem tim danima – govori Rozga koja je odlučna u stavu da svog dragog krije od očiju medija. Dugo se spekulisala i o njenoj navodnoj romansi sa sinom Tončija Huljića (50) mladim Ivanom (24).

- Ivan i ja smo dobri prijatelji već godinama. Mene svaki čas vezuju za nekog muškarca, dovoljno je samo da me vide na ulici s nekim. Svesna sam toga da sam sama kriva jer ne želim da kažem ko je moj dečko. Navikla sam se i ne želim da zbog toga odustanem od svog principa da privatni život zadržim za sebe – odlučna je Jelena koja je nedavno na Splitskom festivalu četvrti put zaredom dobila nagradu za najslušaniju pesmu u prethodnoj godini, a festivalski nastupi uvek je podsete na njeno prvo pojavljivanje na Dori 1996. godine.

- Godine čine svoje, danas sam mnogo iskusnija, sigurnija... Moje dve prekretnice u muzičkoj karijeri bile su nastup na Dori posle čega sam počela da pevam u Magazinu, a potom i moja odluka da se posle više od deset godina provedenih u bendu otisnem u solo karijeru. Za sve to vreme u profesionalnom smislu mnogo sam se promenila, naravno nabolje! Privatno sam ostala ona ista Jelena koja sam bila i ranijih godina. Ljudi do kojih mi je zaista stalo i dalje su pokraj mene. Prijatelji su mi najveće blago, a oni pravi se pokažu onda kad je teško. Takve ljude ne smemo da izgubimo – zaključuje Rozga.

Danilo Mašojević

makonda-tracker