Fondacija Ana i Vlade Divac prikupila 31 milion dinara

0
U prvih pola godine trajanja humanitarne akcije Da svi pomognemo Fondacija Ana i Vlade Divac prikupila 31 milion dinara u zemlji i širom dijaspore.
Ana i Vlade Divac, foto Luka Šarac
Ana i Vlade Divac, foto Luka Šarac

U okviru kampanje Da svi pomognemo koju je pokrenula Fondacija Ana i Vlade Divac, zahvaljujući donacijama prikupljenim od strane kompanija i kulturnih institucija, te velikom broju pojedinaca iz zemlje i inostranstva, u prvih pola godine trajanja kampanje prikupljeno je ukupno 31 milion dinara. Akciju su početkom godine zajednički pokrenuli Fondacija Ana i Vlade Divac, UNHCR - Visoki komesarijat UN za izbeglice i Radio-televizija Srbije, u svojstvu medijskog pokrovitelja. Cilj kampanje je prikupljanje građevinskog materijala i sredstava za izgradnju stambene zgrade za izbegla i interno raseljena lica koja i dalje žive u kolektivnim centrima.

Doprinos ljudi iz dijaspore, posebno iz Australije i Novog Zelanda, SAD, Kanade i Rusije, značajno je doprineo akciji i rezultat je kontinuiranih napora Fondacije Ana i Vlade Divac da podstakne dijasporu u pravcu rešavanja socijalnih problema u Srbiji.

Sve zainteresovane kompanije i pojedinci mogu da se priključe ovoj plemenitoj akciji putem slanja SMS na 2112, pojedinačnih uplata i donacijom građevinskog materijala, kako bi se u narednim mesecima prikupio ostatak potrebnih sredstava u iznosu od 18 miliona dinara i započela izgradnja zgrade u kojoj će dom ponovo pronaći 20 izbeglih i raseljenih porodica.

makonda-tracker