Maja Volk kao Mama Afrika

1
U subotu 21. jula u 21 čas u okviru Leta na Gardošu koncert pod nazivom Mama Afrika će održati Maja Volk sa svojim ansamblom.
Maja Volk, promo foto
Maja Volk, promo foto

Mama Afrika je scensko muzički spektakl za orkestar, igrača i publiku, o putu crnačkog ritma od Afrike do Kube i Brazila...Orkestar Abantu Ubale, što na kisvahiliju znači Dobri ljudi, čine: Maja Volk, glas, gitara, naracija, Aleksandar Lukić, glas, gitara, Bojan Knežević, glas, gitara, Maja Klisinski, perkusije, djembe , glas, Milena Živković, glas, Dejan Savić, konge, bongosi, djembe, perkusije, Vladimir Nikolić, bongosi, konge i Tereza Pfefer, kontrabas, bas, glas.

Koncert-predstava Mama Afrika sačinjena je od 20 muzičkih numera od Miriam Makebe, Sezarije Evore do kubanskih i brazilskih crnačkih pesama sa solo perkusionističkim improvizacijama na afričke ritmove, uz pojedinačni i grupni scenski pokret, kao i aktivno učešće publike.

Narativno vezivno tkivo su dramatizovani segmenti iz života Miriam Makebe, Sezarije Evore, poetski ispričana istorija afričkog ritma sa video art projekcijom na video bimu. Predstava traje oko 90 minuta.

makonda-tracker