Poznati na Exitu podržali LGBT zajednicu

1
Marina Perazić, Katarina Žutić, Srna Lango, Ida Prester, Lee Man, Luna Lu, Una Senić i Stevan Filipović podržali su tokom Exit festivala nastojanja gej zajednice da organizuje Prajd i dali otvorenu podršku LGBT pravima u Srbiji.

Pevačica Marina Perazić je na tribini podrške beogradskom Prajdu naglasila da često nastupa u gej klubovima i da se tada oseća fantastično.

- Radije nastupam po gej nego po strejt klubovima, jer me u gej klubovima ne posmatraju kao objekat nego kao ličnost – rekla  je Perazićeva.

Glumica Srna Lango ocenila je da se u Srbiji mržnja zapatila kao zgodan hobi, i da je vreme da se u Srbiji brendira dobrota. Ona je kazala da LGBT osobe postoje od kako postoji svet i da nisu nikakvi svemirci.


Koalicija šest organizacija koje se zalažu za poštovanje LGBT organizovala je informativni štand na Exit festivalu kako bi svi zainteresovani mogli da razgovaraju sa gej aktivistima i dobiju promo materijal. Cegeri i lepeze u duginim bojama koje su posetioci festivala dobijali na ovom štandu bili su, modni hit ovog festivala.

Zahvaljujući QR kodu koji se nalazio na materijalima kampanje, posetioci su upućivani na Loud & Queer binu, na kojoj su svojim DJ setovima podršku gej zajednici dali Lee ManLuna Lu, Una Senić i Marina Perazić koja je izvela svojevrsni performans sa lepezama duginih boja.

 

makonda-tracker