Žan Mark Bar: Počastvovan sam činjenicom da me narod koji volim i poštuje

0
Ovogodišnji dobitnik nagrade Aleksandar Lifka Žan Mark Bar je izjavio da je počastvovan činjenicom da je dobio ovo renomirano priznanje.
Žan Mark Bar
Žan Mark Bar

Najnoviji film Žan Mark Bara Seksualni život francuske porodice biće prikazan u okviru Omaž programa posvećenog dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka, u subotu, 14. jula, u 18 sati, u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu u Subotici. Isti film biće prikazan i 17. jula u 17.30 sati u Bioskopu Fontana u Beogradu kada se očekuje da će se slavni francuski glumac i režiser pokloniti ibeogradskoj publici. 

- Moje neznanje u vezi sa ličnošću Aleksandra Lifke će se završiti kada stignem na Palić. Ono što znam je da je srpska kultura imala veliki uticaj na mene tokom poslednjih 30 godina. Počastvovan sam činjenicom da me narod koji volim i poštujem smatra važnim evropskim umetnikom - izjavio je ovaj francuski filmski glumac i autor koji će biti gost na ovogodišnjem, 19. Festivalu evropskog filma Palić.

Domaća publika će Mark Bara imati priliku takođe da vidi i u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem na TV Prva, u utorak, 17. jula, od 21 sat.
Prestižnu nagradu Aleksandar Lifka, koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, ove godine je pored Žan Mark Bara dobio i Zoran Simjanović.

makonda-tracker