Domaća premijera Istanbula sa Mirom Furlan

0
Domaća premijera međunarodnog omnibus filma Istanbule, ne zaboravi me u kojem jednu od priča potpisuje naš reditelj Stefan Arsenijević održaće se na Festivalu evropskog filma na Paliću.
Mira Furlan
Mira Furlan

Film će biti prikazan u glavnom programu, van konkurencije. Glavne uloge u Arsenijevićevom filmu tumače Svetozar Cvetković i Mira Furlan koja će i predsedavati ovogodišnjim žirijem Palićkog festivala.

Istanbul će istovremeno imati prilike da vidi i beogradska publika u bioskopu Fontana, u ponedeljak 16. jula u 19.30, u okviru izbora filmova sa palićkog festivala.
Omnibus Istanbule, ne zaboravi me nastao je u okviru projekta Istanbul – prestonica kulture Evrope 2010. Šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano je da snimi svoje priče inspirisane gradom na Bosforu, na temu sećanja. Pored Arsenijevića, priče su režirali dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad, kanski laureat Aida Begić, Erik Nazarian, roterdamski pobednik Omar Šargavi i Sterios Niziris.

Film je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima, a nedavno je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE FEST 2012) osvojio dve nagrade, specijalno priznanje žirija i nagradu za najbolju kameru.

makonda-tracker