The Rolling Stones danas slave 50 rođendan

0
Jedan od najdugovečnijih bendova na muzičkoj sceni, slavni The Rolling Stones, 12. jula obeležavaju 50. godišnjicu svog prvog nastupa, čuvene svirke u londonskom klubu Marquee.
The Rolling Stones, foto Profimedia
The Rolling Stones, foto Profimedia

Legendarni bend The Rolling Stones, povodom 50. godišnjice postojanja, prisustvovaće otvaranju izložbe fotografija u njihovu čast koje će se održati u Londonu 12. jula - tačno 50 godina nakon njihovog prvog nastupa u slavnom londonskom klubu Marquee, objavio je časopis Rolling Stone.

Umetničko-kulturni centar The Somerset House prikazaće grafike i fotografije koncertnih i studijskih snimaka, kao i negative i neobjavljene materijale tokom istorije benda, prenose britanski mediji.

- To je naša priča o 50 fantastičnih godina. Počeli smo kao bluz bend svirajući u klubovima, a u poslednje vreme punimo najveće stadione na svetu takvim nastupima kakve niko od nas pre toliko godina nije mogao ni da zamisli - izjavili su članovi poznatog benda.

Povodom pedesetogodišnjice postojanja grupe, u prodaji će se naći i knjiga sa 700 slika i izjava članova benda koje su obeležile njegovu istoriju.

Slavlje će se nastaviti i u idućoj godini budući da Stounsi smatraju da je 1963. njihova prava prva godina, jer se upravo te godine bendu pridružio, sada već legendarni bubnjar, Čarli Vots.

Tijana Radovanović

makonda-tracker