Andrej Pejić: Nepresušna inspiracija Žan Pol Gotjea

0
Poznati kreator izabrao je androgenog manekena Andreja Pejića za zaštitno lice za koju mu je bio inspiracija roker Pit Doerti
Andrej Pejić, foto: Profimedia
Andrej Pejić, foto: Profimedia

Andrej Pejić ponovo je uspeo da napravi preokret u modnoj industriji, prošetavši u prozirnoj haljini na reviji Žan Pol Gotjea.

Revija u Parizu kasnila je više od sat vremena, što je posetioce veoma iznerviralo. Kako bi ih umirili, organizatori su im preko Twitter naloga slali provokativne fotografije modela Andreja Pejića. Zatim je na scenu stupo maneken koji je bio zvezda večeri. Prošetao se u prozirnoj haljini koja je otkrivala grudi.

- On je moja žena, obožavam ga. - rekao je Žan, kojem je Andrej pre nekoliko meseci bio zaštitno lice za kolekciju inspirisanu preminulom Ejmi Vajnhaus. Tada se otac pokojne pevačice naljutio na poznatog kreatora, jer je ime njegove kćerke iskoristio u promotivne svrhe.

Goltjeru je za novu kolekciju bio inspiracija Pit Doerti kojeg je upoznao u Kanu. Britanski roker i deklarisani zavisnik je tom prilikom predstavio film Confessions of a Child of the Century, i oduševio je francuskog modnog maga.

- On je tako zavodljiv i dekadentan - prokomentarisao je Žan Pol tridesettrogodišnjeg Britanca.

Zorana Stanković

makonda-tracker