Roksanda Babić: Beba stiže do kraja leta

0
Brojeći dane do trenutka kada će prvi put ugledati svog naslednika, voditeljka Roksanda Babić koja je u sedmom mesecu blagoslovenog stanja, prepričava svoje trudničke dane i opisuje čime su ispunjeni
Roksanda Babić, Foto: Marko Poplašen
Roksanda Babić, Foto: Marko Poplašen

Voditeljka čije je odsustvo sa malih ekrana nemoguće ne primetiti, šarmantna Roksanda Babić (30), poslednjih meseci više nego ikada ima razlog za pauzu u poslu koji pred televizijskim kamerama radi više od decenije. Jedno od najomiljenijih lica TV B92, trenutno ne obaveštava gledaoce te medijske kuće o najnovijim društveno-političkim dešavanjima u zemlji i svetu zato što će za dva meseca postati mama.

- Nedostaje mi posao. Pogotovo što sam prvi put za devet godina, koliko radim na TV B92,  propustila izbore. A to je za svakog informativca prava poslastica. Ali, srećna sam što su moje kolege iz redakcije postigle sjajne rezultate u gledanosti i pomerile granice u vizuelnom smislu. Uz njih sam svaki dan i u ovim neizvesnim trenucima kada se čeka formiranje vlade - počinje razgovor za Story lepa plavuša koja je karijeru strpljivo gradila i u medijskim kućama RTS i Politika i otkriva kako podnosi blagosloveno stanje.
- Za sada je sve dobro, evo kuckam u drvo. Aktivna sam, šetam, trudim se da što više budem na vazduhu, okružena porodicom i prijateljima. Prijaju mi nasmejani i pozitivni ljudi. Medijima se bavim sa teoretske strane, čitam stručnu literaturu, a i više sam se posvetila svojim doktorskim studijama. Fokusirana sam na ono što mi se trenutno dešava, pa o samom činu porođaja još ne razmišljam. U dobrim sam lekarskim rukama, pa sam mirna - kaže Roksanda koja još ne zna pol bebe.

- Tek sam sad shvatila šta znači floskula: Samo neka je živo i zdravo, pa se i sama time rukovodim. Mom lekaru, koji je vrhunski stručnjak, na prvom mestu je pravilan razvoj i zdravlje bebe, a mi ga nismo ispitivali za pol. Sačekaćemo sledeći pregled - zagonetno kaže atraktivna voditeljka koja se ni u poodmakloj trudnoći nije mnogo ugojila.
- Ishranu nisam mnogo promenila, hranila sam se zdravo i ranije. A sada mi leto ide na ruku, pa jedem voće, povrće i pijem puno vode. Nemam nekih posebnih želja i ne naručujem picu u tri ujutro - šali se voditeljka čiji je suprug Srđan Babić jedan od najboljih domaćih vaskularnih hirurga.
- Suprug je, kao i ja, neizmerno srećan i nestrpljiv da što pre vidi bebu. A kako je oduvek pažljiv i brižan prema meni, ništa se u našem odnosu nije promenilo - kaže gospođa Babić koja često poželi da pročita neku aktuelnu vest u studiju.
- Svaki put kad gledam vesti, poželim da sam u tom trenutku u studiju ili u desku. I dalje analitički gledam svaki prilog. Kad posao uđe u krv, tu ni pauza od nekoliko meseci ne može mnogo da promeni. Na početku bolovanja bilo mi je teško da se odreknem adrenalina, ali sreća i mir koje osećam sada čine da budem potpuno posvećena novoj ulozi. Pošto sam veoma emotivnija, osim vesti ne propuštam ni ženske filmove koji se u okviru letnje šeme emituju na Devedeset dvojci - iskrena je buduća mama čiji su poslodavci imali dovoljno razumevanja za njeno odsustvo.
- B92 je poznata po brojnim humanitarnim akcijama. Poslednja u nizu, Bitka za bebe, rezultirala je velikim uspehom, obezbeđeno je više od dvesta inkubatora. Bilo bi čudno da u takvom okruženju nisam dobila apsolutnu podršku za svoje odsustvo. Moje kolege su srećne zbog mene. Kažu da im nedostajem u redakciji, pogotovo moja jutarnja ekipa sa kojom radim centralne jutarnje vesti. Nedostaju i oni meni, pa smo u stalnom kontaktu - kaže aktivna trudnica koja sve nepoznanice o drugom stanju razotkriva stalnom edukacijom.
- Čitam dosta stručne literature, posećujem nekoliko sajtova na kojima tekstove pišu lekari, pa tako znam šta mi se u svakom trenutku događa sa bebom. Pratim njen razvoj iz nedelje u nedelju. A odskora posećujem i predavanja u Školi roditeljstva. Što se više čovek informiše, lakše mu je da se prilagodi promenama i da ih prepozna, a sve to utiče na smanjenje straha od nepoznatog. Naravno, ni u čemu ne treba preterivati - sigurna je Roksanda kojoj nakon saznanja da će postati majka više ništa ne nedostaje.
- Trenutno sam u najlepšoj životnoj fazi i trudim se da maksimalno uživam - uz osmeh zaključuje poznata TV dama.

Nikola Rumenić

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker