41. Filmski festival u Sopotu u znaku Maratonaca

0
U ponedeljak 2. jula počinje 41. Filmski festival u Sopotu - SOFEST koji će trajati do petka 6. jula 2012. kada će biti i proglašenje pobednika.

U ponedeljak 2. jula počinje 41. Filmski festival u Sopotu - SOFEST koji će trajati do petka 6. jula 2012. kada će biti i proglašenje pobednika.

Na ovogodišnjem festivalu za nagrade će se takmičiti dvanaest dugometražnih igranih filmova domaće produkcije.

Kao i svake godine, festival će započeti svečanim otvaranjem koje će ovog puta biti posvećeno tridesetogodišnjici filma Maratonci trče počasni krug. Festival će proglasiti otvorenim scenarista i reditelj ovog kultnog ostvarenja - Dušan Kovačević i Slobodan Šijan. Ovom prilikom, film će biti prikazan na specijalnoj projekciji u otvorenom bioskopu u Sopotu prve večeri festivala.

Kao što je to već tradicija na SOFEST-u, ceremonija će započeti svečanim defileom reditelja, glumaca i uvaženih filmskih radnika. Defile će biti predvođen glumcima i autorima iz Maratonaca koji će se ulicama Sopota provozati na interesantan način - u duhu ovog filma.

Otvaranje će upotpuniti i višestruki pobednik Dragačevskog sabora Dejan Petrović Big Band, koji će svirati muziku iz filma Maratonci trče počasni krug koju je komponovao Zoran Simjanović, kao i druge poznate numere filmske muzike.

Čitavu ceremoniju koja će se dešavati ispred Centra za kulturu Sopot šira publika će moći da prati u direktnom prenosu 2. jula na TV Studio B.

makonda-tracker