Lepa Brena: Povratak u detinjstvo

2
Folk zvezda Lepa Brena otkriva koliko ju je usrećila poseta sestre Fakete koja se usled ratnog vihora u Bosni i Hercegovini preselila u Kanadu zbog čega se njih dve nisu videle čak četiri godine
Lepa Brena, foto: Petar Đorđević
Lepa Brena, foto: Petar Đorđević

Ratni vihor koji je devedesetih godina zahvatio Bosnu i Hercegovinu naveo je Faketu Stojanović, stariju sestru folk zvezde Lepe Brene (51) da se preseli u Kanadu i tako još više udalji od najveće zvezde bivše Jugoslavije koja od početka osamdesetih živi u Beogradu. Uprkos čestim i dugim telefonskim razgovorima, rođene sestre su i dan-danas željne da jedna drugoj u lice kažu sve što ih tišti i veseli pa je njihov susret prošle nedelje u Beogradu bio ispunjen emotivnim scenama, a Fahreta i Faketa uglavnom su evocirale uspomene na detinjstvo. Za magazin Story, raspoložene sestre pozirale su u jednom beogradskom luna parku i ludo se zabavljajući pokazale da ih nikada nije napustio mladalački duh.

- Pamtim mnogo prelepih zajedničkih trenutaka iz detinjstva, a jedna od nezaboravnih uspomena su naše posete luna parku u rodnom Brčkom. Kada smo odrasle, bilo je vrlo teško sastati se s Brenom jer je uvek bila zauzeta. Ipak, mislim da dete u njoj i danas živi. Čitav život nosi tu mladost sa sobom - kaže Faketa Stojanović koja u Kanadi živi sa suprugom Zoranom i ćerkama Majdom i Dijanom.

- Veoma smo bliske, ali zbog njenog posla nismo mogle da se viđamo tako često. Nakon mog preseljenja u Kanadu nismo se videle čak četiri godine što je veoma dug. Međutim, stalno šaljemo jedna drugoj SMS poruke i često se čujemo telefonom. Kad sam napustila zemlju, znala sam da je Brena zvezda, ali tek u Kanadi shvatila sam razmere njene popularnosti - ističe Faketa koja, iako talentovana za pevanje, nikada nije odlučila da krene sestrinim stopama.

- Otkako znam za sebe, naša majka je lepo pevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da peva pre mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proleća - kaže Lepa Brena koja danas sa sestrom najviše peva na porodičnim okupljanjima.

- Jedno takvo porodično druženje upriličićemo ovih dana u Beogradu, gde se po starom običaju uvek raspevamo, a doći će i moj brat koji svira harmoniku. Propustila sam dosta običnih stvari koje mi sad nedostaju, ali svako ko želi da napravi ozbiljnu karijeru mora predano da se posveti poslu jer iza velikih uspeha stoje i velike žrtve. Uvek sam znala da u životu ne mogu da imam sve, ali kako mogu da se izborim za ono što najviše želim da imam - iskrena je Brena koja je ponosna na način života za koji se njena voljena sestra izborila u Kanadi.

- Žao mi je što se bivša Jugoslavija raspala i što ima toliko iseljenika pa je i moja sestra daleko od ovih krajeva morala da potraži normalan život. Ipak, danas kad vidim kako sa svojim ćerkama dobro živi u Kanadi, kad znam da devojke imaju vrhunsku edukaciju, nije mi žao što smo razdvojene. Kad god se uželimo jedna druge vidimo se uglavnom negde na severnoameričkom kontinentu - otkriva Brena koja se neizmerno raduje svakom susretu sa sestrom i njenim ćerkama.

- Faketa i Zoran imaju dve ćerke, a moj brat ima ćerku Elenu i sina Edina. Svi se izuzetno volimo. Kad imate tri sina kao ja, ne možete da kažete kako žalite što nemate i žensku decu. Umesto ćerki valjda ću dobiti dobre snahe. Ipak, mislim da su moji sinovi još mladi za ozbiljne veze pošto muškarci koji imaju podršku roditelja sporije sazrevaju i ne moraju da se bore kroz život sami - zaključuje šarmantna pevačica.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker