Bajaga i Instruktori 2. jula kreću na turneju

1
Popularna grupa u Ljubljani zvanične počinju novu turneju na kojoj će narednih meseci promovisati novi CD album Daljina, dim i prašina i knjigu pesama Momčila Bajagića Vodič kroz snove.
Bajaga i Instruktori, foto: Aleksandar Zec
Bajaga i Instruktori, foto: Aleksandar Zec

Pred početak turneje koja će obići brojne klubove, velike dvorane i festivale u Srbiji, regionu i svetu, Momčilo Bajagić kaže da će nastojati da se na repertoaru koncerata nađe što više novih pesama, verovatno svih devet sa albuma Daljina, dim i prašina.

Instruktori na turneju kreću u poznatom sastavu - gitara i glas Žika Milenković, basista Miroslav Cvetković-Cvele, klavijaturista Saša Lokner, bubnjar Čeda Macura i gitarista Marko Nježić-Kića.

Turneju otvara klupska svirka u ponedeljak u ljubljanskom Orto baru, što će istovremeno biti i slovenačka promocija CD albuma i latinične verzije zbirke Bajagih pesama, koje izdaje Dallas Records. Sledeća stanica na turneji biće nastup 7. jula u Domu mladih u sarajevskoj Skenderiji, u okviru Sarajevo Film Festivala, a 10. avgusta sledi  i koncert u Herceg Novom. Datumi ostalih koncerata turneje biće objavljivani sukcesivno.

Bajaga i Instruktori dugoočekivani novi album Daljina, dim i prašina objavili su 6. juna na zaista poseban način – CD sa osam novih pesama i dva bonusa pojavljuje se u paketu sa prvom zbirkom poezije u karijeri Momčila Bajagića Vodič kroz snove.

Bajagin novi CD + ćirilična verzija knjige mogu se od 6. juna kupiti na kioscima i drugim prodajnim mestima u Srbiji za samo 450 dinara. U Crnoj Gori cena je pet evra, odnosno deset konvertibilnih maraka u Republici Srpskoj.

makonda-tracker