Fatboy Slim: Zabavljam se više od publike

0
Aviobaza u predgrađu Sofije, mesto Dobroslavci, bilo je tokom vikenda, 23. i 24. juna stecište najmlađeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope, događaja pod nazivom Elevation. Zvezda subotnje večeri, 23. juna bio je britanski DJ i producent Fatboy Slim, koji s
Fatboz Slim, promo foto
Fatboz Slim, promo foto

Iza imena Fatboy Slim stoji Norman Kuk, harizmatični Britanac i jedan od pionira svetske elektronske muzike. Poznat po tome što nastupa bos, noseći košulje šarenih dezena, ovaj disk džokej u septembru prošle godine nastupio je u Beogradskoj areni.

- Srbi su potpuno ludi, svi su bili pijani. Svidelo mi se! - otkriva Fatboy Slim i dodaje da tajna njegovog uspeha leži u činjenici da se tokom nastupa zabavlja kao da je sa druge strane bine.

- Dajem primer publici kako da naprave dobru zabavu i to mi nikada ne dosadi - tvrdi on.

Fatboy slim otkriva da mu se koncept Elevation festivala dopada jer ga potseća na britanski muzički događaj Glastonburuy, a kao najluđu žurku na kojoj je nastupio ističe onu koja je prošle godine održana na Kineskom zidu.

- Bili smo blizu mongolske granice i puštali muziku dva sata. Od Zida je napravljen veliki bek drop i pljuštali su laseri po njemu. Sve je bilo u duhu starih rejv žurki - opisuje britanski izvođač.

Karakteristično za Ostrvljanje, strast ovog poznatog disk džokeja leži i u praćenju nacionalnog fudbalskog tima, čije je nastupe uživo gledao na evropskim i svetskim prvenstvima. Nekoliko trenutaka pre nego što se popeo na binu Elevation festivala prognozirao je da će Engleska savladati Italiju u četvrtfinalu Eura.

- Uživam u svakoj utakmici jer svi unapred znamo da engleski tim ne može ništa da osvoji. Pomirio sam se sa tim da do kraja svog života neću dočekati da Engleska bude prvak Evrope - priznaje Fatboy Slim.

Stefan Tošović

makonda-tracker