Ozi Ozborn donosi spektakl na Ušće

0
Legendarni pevač grupe Black Sabbath i prema mnogima najveća ikona rok i metal muzike Ozi Ozborn koji će 28. juna nastupiti na predstojećem festivalu Guarana Belgrade Calling na Ušću, u Srbiju dolazi sa sopstvenom produkcijom.
Ozi Ozborn i Slash
Ozi Ozborn i Slash

Tim koji prati Ozborna broji preko 40 osoba, koji opremu dovoze u sedam velikih šlepera. Postava benda koja će sa njim izvoditi neke od kultnih pesama iz njegove solo karijere, ali i sve najveće himne grupe Black Sabbath broji sedam članova među kojima je i čuveni gitarista Sleš!

Pored originalnog člana grupe Black Sabbath, basiste Gizera Batlera, i dvojice velikih majstora gitare, Sleša i Zaka Vajlda, sa harizmatičnim Ozijem sviraće i članovi njegovog benda. Rob Blasko Nikolson je basista kojeg većina naših fanova zna po radu na solo albumima Roba Zombija i grupe Danzig. Sem toga, Rob je svirao i u bendovima Cryptic Slaughter, Killing Spree i Suffer. Gas Dži (Gus G) je sve priznatiji grčki gitarista kojem je pravo ime Kostas Karamitroudis! Pored Ozija, nastupa i sa svojim bendom Firewind, a svirao je i u grupama Arch Enemy, Nightrage i Dream Evil. Adam Vejkman nosi prezime koji bi ljubiteljima muzike moglo zvučati poznato, budući da se radi o sinu čuvenog klavijaturiste grupe Yes, Rika Vejkmana, koji nastavlja svetlu očevu tradiciju. Sem što svira sa Ozijem i Black Sabbath, Adam je radio sa imenima poput Eni Lenoks, Travis i drugima. Tomi Klufetos je priznati bubnar koji je svirao sa Elis Kuperom i Tedom Nudžentom, a proslavio se radom sa Robom Zombijem, s kojim je snimio tri albuma. Zanimljivo je da je došao u Ozijev bend da bi zamenio bubnjara Majka Bordina, koji se u međuvremenu vratio u matični bend Faith No More čiji nastup sledi već sutradan 29. juna, dan posle Ozija Ozborna i plejade velikih majstora koje smatra svojim prijateljima.

Ozi Ozborn i njegov tim nisu pokazali prevelike zahteve za organizatore, a najvećim delom jer se produkcijski oslanjaju na sopstvenu opremu i ekipu stručnjaka koji ju prati. Ipak, zanimljivo je da umesto plastičnih čaša koriste papirne i žele da uvek imaju dovoljno sokova od ceđenog voća, te da im se obezbedi par desetina manjih crnih peškira za scenu. Vrelu noć na Ušću dodatno će zagrejati i specijalni efekti te pirotehnika bez koje bi teško bilo zamisliti punokrvni metal spektakl kakav su već priredili širom Evrope. Na listi pesama sigurni su hitovi grupe Black Sabbath pri čijem će izvođenju umesto obolog gitariste Tonija Ajomija doći njegov sledbenik u svetu najboljih gitarista ikad – Sleš! Bravure Zaka Vajlda publika će moći da čuje iste večeri i u njegovom matičnom bendu Black Label Society, posle kojih na scenu izlaze The Cult, dok se Vajld priprema za dugu set listu sa Ozijem i prijateljima.

makonda-tracker