Moj kutak - Rada Đurić

2
Radni prostor novinarke i voditeljke Beogradske hronike Rade Đurić najbolje oslikava njen stil i ritam života, pa pored dragih poklona i uspomena, njega čine i neophdone stvari za njen posao
Rada Đurić, foto: Vladimir Šporčić
Rada Đurić, foto: Vladimir Šporčić

Drag poklon

Torbu sam dobila na dar od ćerke Vere koja je pre dve nedelje došla iz Amerike, nakon uspešno završene prve godine studija rešila je da me iznenadi poklonom.

Računar

Ne volim savremene tehnologije i uređaje, ali svi smo zbog posla osuđeni na njih.

Originalno

Rokovnik sam dobila za rođendan od svoje prijateljice i koleginice Vesne Kuzmanović. Pošto gubim brojeve telefona koje zapisujem na papirićima, Vesna je sve meni važne kontakte upisala u rokovnik i ovo je jedan od rođendanskih darova kojem sam se najviše obradovala.

Važan papir

Od košuljice programske šeme se ne odvajam, a od trenutka kada je sastavimo pa do emitovanja promenimo je i po nekoliko puta.

Naočare

S godinama mi slabi vid, iako sam se dugo opirala nošenju naočara, sada su mi one neophodne tokom rada.

Vredna torbica

Ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i sva ostala bitna dokumenta čuvam u ovoj drečavoj torbici, da ih ne bih zaboraljala i gubila, a iako se to desi u redakciji svi znaju da je to moj neseser.

Kaseta

Na početku karijere mnogo vremena sam provodila na terenu snimajući reportaže, pa im je tada kasetica bila jedno od osnovnih oruđa za rad. Danas je to mnogo ređe, ali je uvek imam kraj sebe za svaki slučaj, a i da izađem u susret mlađim kolegama kada im zatreba.

 

makonda-tracker