Ivan Bosiljčić u glavnoj ulozi mjuzikla Rebeka

0
U Madlenianumu su počele pripreme za premijeru mjuzikla Rebeka za 9. oktobar kojom Madlenianum otvara novu sezonu. U toku su završne audicije za nosioce uloga i za ansambl, a čajanka povodom premijere biće održana 15. juna u 17 časova pod nazivom Čajanka u pe
Ivan Bosiljčić, foto: Story press
Ivan Bosiljčić, foto: Story press

Na Čajanci u 5 gosti su gospodin Silvester Levai, kompozitor mjuzikla Rebeka ćije se premijerno izvođenje priprema za  9. oktobar na Velikoj sceni Madlenianuma. Uz gospodina Levaja, gost Čajanke u 5 biće gospodin Ivan Bosiljčić, glumac predviđen za jednu od glavnih uloga u ovom mjuziklu. Ivan Bosiljčić na sceni Madlenianuma već se proslavio ulogom Marijusa u mjuziklu Les Miserables koji se uspešno izvodio proteklih pet sezona. Čajanka će se održati u petak,  15. juna u 17 časova na Bel Etage-u Madlenianuma. Voditelj programa je gospodin Minja Subota.

Muziku i aranžman napisao je ugledni filmski i pozorišni kompozitor Silvester Levai, libreto i stihove uradio je Majkl Kunc.

Mjuzikl je inspisrisan romanom Dafni di Morije Rebeka. Roman je širom sveta proslavio Alfred Hičkok snimivši istoimeni film, koji i danas smatramo  remek delmo svetske kinematografije.

Umetnička ekipa predvođena rediteljem Nebojšem Bradićem i dirigentom Đorđem Stankovićem dočaraće nam priču o bogatom Englezu Maksu de Vinteru i njegovoj novoj i mladoj supruzi, kao i služavki – gazdarici zamka,  koje sve progoni duh Maksove prve supruge Rebeke u zloslutonom dvorcu Menderleju.

Svetsku premijeru mjuzikl Rebeka doživeo je 2004. u Tokiju, a 2006.  i evropsku premijeru u Beču. Rebeka je postavljena i u Budimpešti, Bukureštu, Finskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj. Izvodi se na engleskom, japanskom, nemačkom jeziku. Eksluzivnost produkcije Madlenianuma je izvođenje na srpskom jeziku.

Mesec dana pre brodvejske premijere zakazana je srpska premijera u Madlenianumu na Velikoj sceni 9. oktobra 2012. godine. 

makonda-tracker