Danijela Vranješ u ulozi pedagoga

0
Glumica Danijela Vranješ ovo leto provešće radno, dok iščekuje premijeru filma Artiljero, posvetila se pedagoškom poslu, pa pokreće školu glume.
Danijela Vranješ, foto: Story press
Danijela Vranješ, foto: Story press

Danijela Vranješ zajedno sa koleginicom Danijelom Petković u saradnji sa centrom za umetnost i obrazovanje Šumatovačka pokreću školu – radionicu glume za decu uzrasta do sedamnaest godina.

- Rad sa decom me je oduvek zanimao, možda i zbog toga što sam dete prosvetnog radnika. Naš rad nećemo podrediti samo talentovanoj decu, već i onima koji su nesigurni i nespretni u javnim nastupima. Surovo je vreme i povučena i stidljivija deca često imaju problem u školi. Moja ideja je da kroz glumačku radionicu razvijemo njihovo samopouzdanje i  kreativnost, da ih naučim da budu svesni svojih individualnih prednosti – govori Danijela koja će obrazovanje stečeno na fakultetu, ali iskustvo iz svoje profesije pokušati da prenese na mlađe generacije.

- Vežbe koje sam kao glumica radila na FDU i iskustvo koje imam u poslu naučilo me je štošta i želim da to prenesem na klince. Sigurna sam da će im to svakako znaciti ma čime se kasnije u životu budu bavili. Svi zainteresovani već sad mogu da se prijave na mail: art@sumatovacka.rs – otkriva Danijela.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker