Toni Cetinski: Učim od svoje dece

1
Posle burnog razvoda koji se odigrao početkom novog milenijuma, pevač Toni Cetinski i njegova prva supruga Antonela Butigan sreli su se na krštenju zajedničkog sina Kristiana
Toni Cetinski, foto: Dražen Kokorić
Toni Cetinski, foto: Dražen Kokorić

Mada se u medijima početkom godine ime hrvatskog pevača Tonija Cetinskog (42) uglavnom spominjalo u kontekstu nedavnog razvoda od estradnog menadžera Ivane Nobilo (34), za njega je konačno došlo vreme rezervisano za prijatnije i bezbrižnije trenutke. Razlog za to jeste i privatna ceremonija krštenja njegovog sina Kristiana (14) koja je obavljena u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu. Poznati umetnik je u društvu oca Mirka s ponosom posmatrao sveti obred, ali se srdačno pozdravio i sa prvom suprugom Antonelom Butigan koja je, prema rečima prisutnih, izgledala kao milion dolara. Odevena u beli sako i odgovarajuće pantalone koje su pratile liniju njenog tela, osmehom je plenila pažnju najmilijih, baš kao i Christian koji sa godinama sve više fizički podseća na svog oca za kojim su uzdisale mnoge devojke devedesetih godina prošlog veka. U modernom, mladalačkom tamnoplavom odelu, mladić je u društvu školskih kolega s nestrpljenjem dočekao ovaj poseban događaj. Deda Mirko mu je odmah po završetku svečanog čina darovao kutijicu u kojoj se nalazio tajni poklon koji će ga do kraja života asocirati na ovaj važan dan. Usledilo je fotografisanje, pre svega nasmejanih Antonele, Kristiana i Tonija koji su, suprotno spekulacijama kako nisu bliski, potvrdili da su ostali u korektnim odnosima nakon burnog razvoda. Ubrzo potom porodica se zaputila  prema jednom zagrebačkom restoranu gde je organizovan svečani ručak na kome su prisutni proslavili krštenje.

- To je bio velik dan za sve nas i svima nam je bilo veoma lepo - otkrio je pevač. Uprkos tome što su iza njega dva braka, Toni je u potpunosti predan ulozi oca kojoj, prema sopstvenom priznanju, ranije nije posvećivao onoliko vremena i pažnje koliko je priželjkivao.

- Christian i ja se ne družimo koliko bi to trebalo, jedino zajedno letujemo. Bez obzira na sve, majka ga je veoma lepo vaspitala. Usmeren je na muziku i sport. Igra rukomet i tenis, a odličan je i sa gitarom. Trudim se da imam prijateljski odnos s njim – rekao je Tony koji je ljubav s Antonelom krunisao brakom davne 1995. godine, ali pola decenije kasnije njihova romansa se ipak završila tužno - razvodom. Nakon razlaza, par se teško dogovorio oko zajedničkog starateljstva, pa su se Christian i Tony prvih godina posle rastanka veoma retko viđali. Ipak, kada je pevač dobio ćerkicu Piu (3), sa sada takođe bivšom suprugom Ivanom Nobilo, odnos sa tinejdžerom postao je intenzivniji, učestaliji i bliskiji.

- Očinstvo me neverovatno promenilo. Pravo je čudo koliko mi odrasli možemo da naučimo od dece – rekao je Toni koji je spoznao da nikada nije kasno za uživanje u društvu svoje dece.

Moni Marković

 

makonda-tracker